A Hargita megyei rendőrök közlekedési szabálysértések miatt indítottak büntetőeljárást

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. május 1-jén, 10:30 óra körül a gyergyószentmiklósi járőrei  5-ös sz. vidéki rendőrőrsének munkatársai szolgálatuk ellátása során Gyergyócsomafalva településen egy 29 éves férfit észleltek moped vezetése közben, és az alkoholszondás tesztet követően 0,77 mg/l tiszta alkoholt találtak a leheletében.

A rendőrök ellenőrzéseket végeztek, és kiderült, hogy a szóban forgó férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel semmilyen járműkategóriára, és az általa vezetett jármű nincs bejegyezve.

Bűnügyi eljárás indult vezetői engedély nélküli járművezetés, be nem jegyzett jármű vezetése és alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés bűncselekmények miatt.

2024. május 4-én 19:00 óra körül a szolgálatban lévő rendőrök egy 22 éves etédi férfit észleltek, aki a lakóhelyén, a D.J.135-ös számú úton mopedet vezetett, anélkül, hogy érvényes vezetői engedélye lett volna bármilyen kategóriájú járműre, a moped pedig nem volt bejegyezve.

Büntetőeljárás indult ellene.

2024. május 4-én 8 óra körül a gyergyószentmiklósi rendőrök egy 59 éves gyergyószentmiklósi férfit észleltek személygépkocsi vezetése közben, akinek 0,44 mg/l tiszta alkoholt mutattak ki leheletében.

Alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés miatt bűnügyi eljárás indult ellene.

2024. május 5-én, 15:40 körül a csíkszeredai rendőrség közlekedési irodájának rendőreit egy hegyi csendőrcsapat értesítette arról, hogy a D.J.138/A jelzésű úton, Hargitafürdő településen több személy be nem jegyzett motorkerékpárokkal közlekedik.

A helyszínre érkező csapat az első ellenőrzések alapján megállapította, hogy három 17 és 19 év közötti fiatal vezet bejegyzetlen motorkerékpárt, közülük kettőnek nincs érvényes jogosítványa, egy pedig a jármű kategóriájának nem megfelelő jogosítvánnyal rendelkezik.

Ugyanakkor a rendőrök észleltek egy 38 éves férfit, aki motocross típusú motorkerékpárt vezetett, és az elvégzett ellenőrzések után kiderült, hogy nem rendelkezik semmilyen kategóriára érvényes vezetői engedéllyel, és a motorkerékpár nincs bejegyezve vagy nyilvántartásba véve.

A 38 éves férfit alkoholszondával vizsgálták, és 0,22 mg/l tiszta alkoholt mutattak ki.

Büntetőeljárás indult az ügyben nyilvántartásba nem vett jármű vezetése és vezetői engedély nélküli járművezetés miatt.

2024. május 5-én 9 óra 50 perc körül a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség Közlekedési Szolgálatának munkatársai észleltek egy 44 éves férfit, aki a román hatóságok által kiállított érvényes vezetői engedély nélkül vezetett gépkocsit.

Bűnügyi eljárás indult ellene jogosítvány nélküli járművezetés miatt.

2024. május 6-án, 15:20 óra körül egy 44 éves csíkszenttamási férfit észleltek a rendőrök szolgálatuk gyakorlása közben, a D.E.578-as úton, Csíkmadaras településen személygépkocsi vezetése közben 0,97 mg/l tiszta alkohollal a leheletében.

A rendőrök alkoholos befolyásoltság alatt történő vezetés miatt bűnügyi eljárást indítottak.

2024. május 6-án, 6:30 óra körül a rendőrök szolgálatuk gyakorlása közben egy 44 éves szentegyházi férfit észleltek személygépkocsi vezetése közben, a D.N.13/A úton, Csíkszereda külterületén, Szentegyháza irányából, 0,43 mg/l tiszta alkoholtartalommal a leheletében.

Bűnügyi eljárást indította ellene alkoholos befolyásoltság alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy