Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség, az elmúlt hét mérlege: több tucat hívás jelezte medvék és egy kígyó jelenlétét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt héten a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri szolgálata szintjén 25 hívás érkezett a 112-es számon medve jelenlétét jelezve a Szent Anna tónál, valamint Hidegkút, Székelyudvarhely, Székelykeresztúr, Maroshévíz, Tusnádfürdő, Csíkszentlélek, Zetelaka, Zeteváralja, Gyergyóhodos és Balánbánya településeken. A legtöbb hívás szombaton, július 9-én, illetve 10-én érkezett. A beavatkozások során személyi sérülés vagy egyéb esemény nem történt.

Az év kezdete óta 178 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség Diszpécseri Irodája szintjén, a 112-es egységes segélyhívó számon. Minden esetben beavatkozó egységet küldtek a helyszínre.

A csendőrség emlékezteti a polgárokat, hogy amikor medvét látnak, jelezzék a 112-es egységes segélyhívó számon, ne próbáljanak meg beavatkozni, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, ne etessék a vadállatokat és ne közelítsenek hozzájuk fényképezés vagy filmezés céljából.

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy