Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség- közrendvédelmi intézkedések a csíkszeredai katolikus pünkösd ünnepén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Marosvásárhelyi Mobil Csendőrség Csoportja és a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség személyzete fokozott létszámban lesz jelen Csíkszeredában 2024. május 16.- 20. között, hogy a pünkösdi ünnepség ideje alatt a vallási rendezvényeken a közrend és a közbiztonság légkörét biztosítsák.

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság rendőreinek és a Hargita Megyei Rendkívüli Helyzetek Felügyelősége tűzoltóinak támogatásával a csendőrök a zarándoklaton részt vevők védelmében fognak eljárni. A csapatok jelen lesznek a zarándokutakon, a ferences székesegyház közelében, a vasútállomások és buszpályaudvarok környékén, de a Somlyó-hegyen is.

A csendőrség csapatai intézkedéseket tesznek a társadalomellenes cselekmények megelőzésére és leküzdésére, hogy meghiúsítsanak minden olyan megnyilvánulást, amely nem a szervezők céljával kapcsolatos. A csendőrség célja, hogy biztosítsa a közrendet, a békét és a keresztények biztonságát, akik úgy döntenek, hogy ezt a hétvégét imádsággal töltik.

A vallási esemény biztonságos lebonyolítása érdekében a Hargita megyei csendőrség azt javasolja a résztvevőknek:

– hogy tartsák tiszteletben a szervezők és a rendfenntartók utasításait, a védelmüket célzó jelzéseket;

– hogy a zsúfolt helyeken fokozottan ügyeljenek arra, hogy holmijukat hogyan tárolják;

– megfelelően biztosítsák a parkoló járműveket;

– fokozottan figyeljenek a kisgyermekekre, akik könnyen eltévedhetnek a tömegben.

FIGYELEM! A csendőrök fokozott jelenléte az Ön biztonságát hivatott szolgálni, ezért ha bármilyen antiszociális cselekménynek szemtanúja, kérjen segítséget a legközelebbi csendőrség csapatától vagy hívja a 112-es segélyhívószámot!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy