Interjú Laczkó Albert Elemér gyergyóremetei polgármesterrel

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Gyergyóremete polgármesterével, Laczkó-Albert Elemérrel beszélgettünk, aki beszámolt az általa vezetett intézmény fő feladatairól, de az általa vezetett település különböző eredményeiről és terveiről is.

Riporter: Kezdjük a beszélgetést Gyergyóremete főbb tevékenységeiről és beruházásairól. Mit tudna mondani az Ön által vezetett intézmény feladatairól?

Laczkó-Albert Elemér polgármester: Közintézményként elsősorban a közberuházásokra koncentrálunk, amelyekért közvetlenül mi vagyunk a felelősek. Emellett a befektetőkkel együtt dolgozunk a helyi gazdaság élénkítésén. Erre példa a volt tejporgyár talpra állítása, amit egy befektetői csoport végzett.

Riporter: Tudna részletesen beszámolni a Gyergyóremete községben az elmúlt négy évben megvalósított főbb beruházási projektekről?

Laczkó-Albert Elemér polgármester: Természetesen. Két nagy projektünk volt: a gázhálózat és a vízhálózat. A 63 millió lejes gázprojektet szinte teljes egészében a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) finanszírozta, a többi saját forrásból és hitelből származott. Elkészült 67 km hálózat és 2600 bekötés. A 23 millió lej értékű vízügyi projektet a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökség (AFIR) finanszírozza, és a befejezéséhez közeledik. Fő eleme a víztisztító telep.

RMP Remetea, În zilele următoare va fi executată cuplarea și va fi pus sub presiune.

Riporter: Milyen más projektek vannak folyamatban Gyergyóremete községben?

Laczkó-Albert Elemér polgármester: A gáz- és vízügyi projekteken kívül az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) és az Anghel Saligny Program keretében is vannak projektjeink, amelyek két utcában is zajló munkálatokat érintenek. Örülünk annak is, hogy a Fráter György Gimnázium részt vesz a „meleg étel” programban, amely minden gyermek számára minden nap meleg ételt biztosít.

Riporter: Hogyan támogatják ezt a meleg étel programot?

Laczkó-Albert Elemér polgármester: Van két, konyhával felszerelt közösségi házunk, ami lehetővé teszi, hogy minden nap meleg ételt készítsünk és biztosítsunk az iskola minden tanulójának. Ez egy fontos projekt számunkra, mert biztosítja a gyerekek megfelelő táplálkozását, és hozzájárul az általános közérzetükhöz.

Riporter: Végezetül, mik a tervei Gyergyóremete jövőjével kapcsolatban?

Laczkó-Albert Elemér polgármester: Be akarjuk fejezni a gáz- és vízügyi projekteket, és több mint 20 szerződéses projektet akarunk befejezni. Minden egyes projekt saját hozzájárulást igényel, ami kihívást jelent, de elkötelezettek vagyunk abban, hogy megoldásokat találjunk a sikeres megvalósításukhoz.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy