Házkutatások Hargita megyében gazdasági bűncselekménygyanús személyeknél

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Szervezett Bűnözést Megelőző Osztály rendőrei a Román Rendőrség Különleges Bevetési Igazgatóságának segítségével 12 helyszínen tartottak házkutatást Maros, Hargita, Kolozs és Máramaros megyékben egy pénzmosással kapcsolatos bűnügyi dosszié alapján.

Július 20- án kolozsvári és marosvásárhelyi a szervezett bűnözés megelőzésére szakosodott rendőrök a marosvásárhelyi táblabíróság ügyészének irányításával kereskedelmi társaságok illetve adócsalással és pénzmosással gyanúsított személyek magánlakásán végeztek házkutatást.

Három kereskedelmi társaságot gyanúsítanak azzal, hogy 2015 januárjától jelen dátumig fantomcégek részére bocsátottak ki számlákat különféle szolgáltatások és építkezési anyagokkal való műveletek címén, a pénzügyi kötelezettségek alóli kibújás szándékával. Ugyanakkor nem vezették be a könyvelésbe az európai közösségi piacról beszerzett használt termékek értékesítéséből származó összegeket. 6 személyt hallgatnak ki és esetükben jogszerűen intézkednek.

A házkutatásokban részt vesznek az ’I Ferdinánd Király’ Bevetési Csendőr Egység csendőrei is. Az akciót támogatta a Román Rendőrség Különleges Bevetési Igazgatósága.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy