Hegyekben eltűnt férfit mentettek meg a hegyimentők és csendőrök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vasárnap, június 12- én 23 óra körül az egységes 112- es segélyhívószámra érkezett hívást követően a Hargita megyei csendőrök és Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangi Mentő Közszolgálata egy 59 éves szépvízi, a Naskalat Tető környékén eltűnt férfi felkutatására indultak. A férfi lovasszekéren indult egy esztena felé. A kedvezőtlen időjárás és az éjszaka beállta miatt a keresést hajnali fél ötkor megszakították.

A hargitafürdői hegyi csendőrség öt tagja és ketten a hegyimentő alakulattól kora reggel újrakezdték a keresést és délelőtt fél tizenegykor a DN 12A jelzésű úttól 15 km- re rátaláltak az eltűnt férfire. Miután elsősegélyben részesítették a gyimesközéploki csendőrőrsig szállították, ahonnan a mentőszolgálat a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállította további kivizsgálásokra. A dél körül megtalált lovakhoz állatorvost hívtak.

( A lovak megtalálásakor június 13- án készült felvételek. Beldiman Gabriel helyettes őrmester, Ghici Alexandru főtörzsőrmester, Bertóti Zsolt és Fekete Örs csendőrök és hegyimentők emberfeletti erőfeszítésének köszönhetően a lovak egy új esélyt kaptak az életre. A keresési és mentési akcióban részt vettek továbbá Bahrin Ioan helyettes őrmester, Bogdan Silviu és Iftode Catalin főtörzsőrmesterek. A szakértők együttműködésének köszönhetően életek menekültek meg! Segítség érkezett még a Békás- szoros- Nagyhagymás Nemzeti Park munkatársaitól is. Gratulálunk mindannyiuknak!)

Információs és Közszolgálati Iroda

Gheorghe Suciu

a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség szóvivője

13416824_1600833853579382_1630924673703521601_o

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy