Hegyi csendőrség.Küldetésük célja a mi biztonságunk!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Madarasi Hargitán tegnap,február 4-én megtartották a négy,Hargita megye területén tevékenykedő hegyi csendőrcsapat éves összehívását.

A találkozónak, amelyre a Hargitafürdői,Borszéki,Gyilkostói és Tusnádfürdői hegyi csendőrőrsök tagjai voltak hivatalosak,két szakasza volt:egy elméleti és egy gyakorlati.

Az elméleti szakaszban Danut Mihalache alezredes-főfelügyelőhelyettes,Stelica Gurau alezredes-a közrend és biztonsági szolgálat vezetője,Ion Dumitrescu és Viorel Apalaghie őrnagyok-a közrend és biztonsági szolgálat szakemberei bemutattak néhány újdonságot a hegyi őrsök hatáskörével és felkészültségével,a többi struktúrával való együttműködéssel és közreműködéssel, a logisztikai rendszerrel kapcsolatban valamint érintették a az eseményekről és eredményekről szóló jelentéseket is.Logisztikailag minden hegyi alakulat el van látva terepjáróval,ATV és UTV típusú járművekkel(ez utóbbi rendelkezik egy UT 2000-es hordággyal),sífelszereléssel,utolsó generációs egyészségügyi készlettel,alpinista felszereléssel-mindez,hogy hozzásegítse a csendőröket küldetésük és hivatásuk teljesítésében ami nem más mint a polgárok szolgálata.

A gyakorlati rész helyszíne a Madarasi Hargitai sípálya volt,ahol az őrsök tapasztalatcserét folytattak,a sípályán történő balesetkor szükséges beavatkozási módok kerültek bemutatásra és nem utolsó sorban az újoncok bevezetése a rendszerbe.

Az éves összehívás valamint a hegyi csendőrőrsök küldetésének végső célja mindannyiunk biztonsága.

További információk

A hegyi csendőrség az 550/2004-es törvény 19.cikkelye,(1)bekezdés,e)alpont

alapján tevékenykedik,fenntartja a közrendet,megelőzi és felderíti a hegyi településeken,üdülőkben,turistaösvényeken és ezek környékén a bűncselekményeket.

A hegyi csendőrség ,más erre felhatalmazott intézményekkel karöltve,részt vesz a vadászati-,halászati-,erdészeti alap ,a környezetvédelem felügyeletében,ellenőrzésében,megőrzésének biztosításában erre irányuló megelőző és óvintézkedésekkel,részt vesz továbbá a hatáskörébe tartozó területeken bajba jutott személyek/turisták felkeresésében,kimentésében.

Továbbá a hegyi csendőrök közvetlen hatáskörébe tartozik a környezetvédelem;a sípályák felszerelése,jóváhagyása,karbantartása és kihasználása;a szórakozást szolgáló síösvények;a veszélyes vagy aggresszív kutyák tartása;az archeológiai kincsek;ásatási helyek nemzeti érdekűvé nyilvánítása;a legelők adminisztrációja és kihasználása;a vadalap megőrzése; piknikezés;a földalatti balesetek megelőzése;barlangból való mentési akció megszervezése;erdészeti törvénysértések megállapítása és szankcionálása; a lakosság megóvása törvénytelen kereskedelemtől;nyilvános összejövetelek megszervezése és lebonyolítása;sporteseményeken és sportrendezvényeken az erőszak megelőzése és leküzdése.

Közszolgálati és Információs Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy