Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Növényvédő szerek és környezetvédelmi téren tapasztalt szabálysértéseket bírságolt a rendőrség Hargita megyében

 

Az idén március-április hónapokban végrehajtott „FITOS 2023” megyei akció keretében a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Fegyver-, Robbanó- és Veszélyes Anyagok Szolgálatának szakemberei aktívan részt vettek a bűncselekmények és a jogsértő cselekmények elleni küzdelemben Hargita megye növényvédelme és környezetvédelme terén.

„A rendőrség a Hargita megyei Növényegészségügyi Hivatal képviselőivel együtt 25 alkalommal hajtott végre ellenőrzést olyan kereskedelmi társaságoknál, egyéni vállalkozásoknál, amelyek növényvédő szerekkel végzett műveletekre jogosultak. Ezeket az ellenőrzéseket 7 közös fellépés keretében hajtották végre. Az elvégzett tevékenységeket követően két bűnügyi eljárás indult a hulladékgazdálkodásra vonatkozó 92/2021-es sürgősségi kormányrendelet rendelkezéseinek megsértése miatt. Szintén szabálysértés miatt elkoboztak 8 kg lejárt növényvédő szert, amelynek értéke 1.700 lej” – közölte a Hargita megyei rendőrség.

A rendőrség intézkedéseinek fő célja a környezet védelme és a növényvédő szerek ellenőrzése volt. Az ezen a téren elkövetett jogsértések különösen veszélyesek a lakosság egészségére és a környezetre, és a rendőrség erőfeszítései az ilyen jogellenes gyakorlatok leküzdésére összpontosulnak. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is felveszi a küzdelmet a növény-egészségügyi és környezetvédelmi szabálytalanságok ellen, azzal a céllal, hogy minden állampolgár számára egészséges és biztonságos környezetet biztosítson.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.