Intézkedés az illegális erdészeti bűncselekmények megelőzésére és leküzdésére Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A rendőrök több mint 135 köbméter fa illegális birtoklása miatt bírságoltak meg egy céget.

Folyó év július 3-án a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség Gazdasági Bűnözés Elleni Nyomozószolgálatának szakemberei nagyszabású akciót hajtottak végre az erdészeti ágazatban elkövetett illegális cselekmények megelőzése és leküzdése érdekében.

A Hargita megyei rendőrfőkapitányság szerint az akció célja a faanyag kitermelése, tárolása, feldolgozása és forgalmazása terén folytatott illegális tevékenységek elleni küzdelem, valamint az adócsalás terén folytatott illegális tevékenységek megelőzése és leküzdése volt.

„Az elvégzett tevékenységek eredményeként egy, a fafeldolgozási ágazatban tevékenykedő csíkszentkirályi kereskedelmi vállalatot megbírságoltak az erdészeti jogszabályok be nem tartása miatt. Több mint 135 köbméter, különböző fafajokból álló tűzifa volt a cég birtokában legális származási dokumentumok nélkül. Az erdészeti szabálysértések megállapításáról és szankcionálásáról szóló 171/2010-es számú törvény értelmében a vállalatot 15.000 lejre bírságolták” – közölte a Hargita megyei rendőrség.

Ugyanakkor kiegészítő intézkedésként a rendőrök elkobozták a több mint 135 köbméter tűzifát, amelyet több mint 41 000 lejre becsültek.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy