Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Az utóbbi két nap küldetéseinek mérlege

 

 

Tűzoltás, elsősegélynyújtás, emberek kimentése, csak néhány a Hargita megyei tűzoltók által az elmúlt 48 órában kezelt 17 veszélyhelyzetből. 12 személy részesült a SMURD egységek ellátásában.

Kedd délután a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltókat riasztották az 578-as európai úton, Marosfőn egy közúti balesetet követően egy személyautónál keletkezett tűz oltásához. A tűzoltók érkezésekor a motortérben égett a tűz, amelyet a tűzoltók 30 perc alatt eloltottak. A SMURD egységek elláttak egy 82 éves férfit, akinek a jobb karja horzsolódott le, de aki nem akart kórházba menni.

Ugyancsak kedden a maroshévízi tűzoltók a saját lakásában vészhelyzetben található nőn segítettek. A tűzoltók behatolva a lakásba rossz állapotban találták a 69 éves tulajdonosnőt. A megyei mentőszolgálat a helyszínen elsősegélyt nyújtott a szóban forgó személynek, utólag a maroshévízi városi kórházba szállították.

Ugyanaznap este a székelyudvarhelyi tűzoltók egy kéménytüzet oltottak el a Kossuth Lajos utcában. A tűzoltók gyors beavatkozása meggátolta az anyagi károk keletkezését.

Szerdán, október 19-én reggel a Salamáshoz tartozó Fundoja településen kigyulladt egy fafeldolgozó műhely tetőzete. A tüzet valószínűleg egy meghibásodott elektromos vezeték okozta. A három tűzoltóautóval a helyszínre érkező tűzoltók kevesebb, mint egy óra alatt eloltották a kb. két négyzetméteren megnyilvánuló lángokat.

A megye katonai tűzoltói továbbra is készenlétben állnak a vészhelyzetek megoldására és szakavatott elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.