ISU Hargita: 12 beavatkozás az elmúlt 24 órában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az elmúlt 24 órában a Hargita megyei tűzoltók szolgálatot teljesítettek az állampolgárok kéréseire való beavatkozásokkal és a megyei szinten előállott rendkívüli helyzetek optimális kezelésére.

A sürgősségi orvosi segítségnyújtás (9) feladatával egyidejűleg az operatív személyzet 3 tűzmegelőzési feladatot hajtott végre 3 közúti balesetet követően, a DE 578-as és a DN 15-ös úton, Tusnád, Gyergyóholló és Gyergyószárhegy körzetében, amelyek szerencsére nem jártak áldozatokkal.

Mától, 2023. 04. 04-én 10:30-tól és holnap, 2023. 04. 05-én 14:00 óráig megyénkben narancssárga figyelmeztetés van érvényben heves havazás, átmeneti hóviharok és hóréteg képződése miatt.

A vészhelyzetek megelőzése érdekében az ISU Hargita a következő intézkedések betartását javasolja:

  • Havazáskor és hóvihar esetén kerülje az útra indulást, ha pedig feltétlenül szükséges az utazás, akkor előre tájékozódjon, nincs-e elzárt út a kiválasztott útvonalon.
  • Indulás előtt győződjön meg arról, hogy a jármű megfelelően felszerelt-e a téli körülmények között való közlekedéshez (hideg évszakra specifikus gumiabroncsok, csúszásgátló láncok, lapát, homokzsák stb.).
  • Kövesse a rádió-/TV-állomásokat az időjárás-jelentésekért és a hatóságok ajánlásaiért

Végül, de nem utolsósorban azt javasoljuk, hogy az állampolgárok az egységes 112-es segélyhívó számon haladéktalanul értesítsék a hatóságokat, ha veszélyben lévő személyekről vagy más, közösségeket negatívan érintő helyzetekről vannak információik.

A fent említett időszakban 4 RO-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Libán faluban (Gyergyóújfalu község).

Ne feledjék! A vészhelyzetek esetén történő viselkedésről részletes tájékoztatás, illetve a veszélyes időjárási események bekövetkeztével kapcsolatos egyéb hasznos adatok a DSU alkalmazáson keresztül szerezhetők be, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból és az AppStore-ból, vagy a https://fiipregatit.ro platform felkeresésével.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy