ISU Harghita: 12 intervenții în ultimele 24 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pe parcursul ultimelor 24h, salvatorii harghiteni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel județean.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență (9), echipajele operative au gestionat cu promptitudine 3 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor în urma producerii a 3 accidente rutiere, pe DE 578 și DN 15, pe raza localităților Tușnad, Corbu și Lăzarea, din fericire, fără victime.

Începând de astăzi, 04.04.2023, ora 10:30 și până mâine, 05.04.2023 ora 14:00, județul nostru se află sub Avertizare Cod Portocaliu, fenomenele meteorologice vizate  fiind ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă.

Pentru a preveni situațiile de urgență, ISU Harghita recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

De asemenea, în perioada de referință, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitatea Liban, comuna Suseni (4).

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  •  COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy