ISU Hargita: A tűzoltók küldetései (hétfő, 2023.09.18)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt 24 órában a Hargita megyei tűzoltók 11 beavatkozást hajtottak végre, köztük a SMURD mentősöknek 10 bevetése volt, hogy elsősegélyt nyújtsanak 10 bajba jutott felnőttnek, valamint egy tűzoltási küldetésben is részt vettek.

Tegnap, szeptember 18-án 13:00 óra körül a csíkszeredai tűzoltó különítmény három csapata és a csíkszentkirályi, csíkrákosi és csíkcsicsói önkéntes szolgálatok polgári tűzoltói hat tűzoltó járművel, valamint egy SMURD mentőautóval intézkedtek Csíkszereda Szécseny térségében egy háztartási melléképületben keletkezett tűz lokalizálása és felszámolása érdekében. A beavatkozó erők helyszínre érkezésekor a tűz a melléképületben harapózott el, és kiterjedt a lakóház tetőszerkezetére, a homlokzatra és egy padláson található helyiségre, valamint a közvetlen szomszédságban lévő házra. A tűzoltók több mint háromórás küzdelem után eloltották a lángokat, megmentve ezzel a kb. 500 000 lej értékű vagyont. Az eset következtében összesen mintegy 300 négyzetméternyi terület vált érintetté, és mintegy 300.000 lej értékű anyagi javak semmisültek meg. Szerencsére áldozatok nem voltak. A tűz okának megállapítása érdekében folytatódnak a vizsgálatok.

Ebben az időszakban 2 figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak a RO-ALERT rendszeren keresztül a veszélyes állatok (medvék) jelenléte miatt Gyergyócsomafalván.

A Hargita megyei katonai tűzoltók továbbra is a nap 24 órájában, a hét minden napján készenlétben állnak a vészhelyzetek operatív kezelésére és elsősegélyt nyújtani a rászorulók számára.

Ne feledjék! A vészhelyzetben való viselkedésre vonatkozó információk a https://fiipregatit.ro országos platformon és a DSU mobilalkalmazáson keresztül érhetők el, amely ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy