ISU Harghita: Misiunile desfășurate de salvatori (luni, 18.09.2023)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele 24 de ore, salvatorii harghiteni au gestionat 11 intervenții, dintre care 10 misiuni ale echipajelor de paramadici SMURD pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 10 persoane adulte aflate în dificultate, precum și o misiune pentru stingerea unui incendiu.

Ieri, 18 septembrie a.c., în jurul orei 13:00, trei echipaje din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și pompierii civili din cadrul Serviciilor Voluntare Sâncrăieni, Racu și Ciceu au acționat, cu 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui  incendiu izbucnit la o anexă gospodărescă, din municipiul Miercurea Ciuc, zona Szeceny. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta generalizat la anexă și cuprinsese acoperișul casei de locuit, fațada și o cameră situată la mansarda acesteia, dar și la casa din imediata apropiere. După mai bine de trei ore de luptă cu flăcările, pompierii au lichidat arderea, salvând astfel bunuri în valoare de cca. 500.000 lei. În urma evenimentului, a fost afectată o suprafață totală de aproximativ 300 mp și au fost distruse bunuri materiale în valoare de circa 300.000 lei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. În continuare, se fac cercetări în vederea stabilirii cauzei incendiului.

De asemenea, în acestă perioadă, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localitatea Ciumani.

Salvatorii harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

                                                            COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy