ISU Hargita: A tűzoltók utóbbi 24 órában (2023.03.30) teljesített küldetéseinek mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az elmúlt 24 órában 9 rendkívüli helyzet kezelésében intézkedtek a Hargita megyei tűzoltók, ebből a legtöbb elsősegélynyújtás volt (7 személyt láttak el a SMURD egységek).

A tegnap, folyó év március 30-án két tüzet is eloltottak a tűzoltók.

Délután öt óra körül a gyergyószentmiklósi katonai, valamint a gyergyóújfalvi és kilyénfalvi önkéntes tűzoltók egy gyergyóújfalvi ház melléképületénél keletkezett tüzet oltották el. A fáskamrában keletkezett tüzet kevesebb mint egy óra alatt sikerült eloltani, így megmentve a közeli házat és két másik melléképületet a lángoktól. Az elvégzett nyomozás kiderítette, hogy a tüzet valószínűleg egy nem megfelelően szigetelt elektromos vezeték rövidzárlata okozta.

Tegnap este tíz körül a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók és a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltók egy Borzonton keletkezett tüzet oltottak el. A tűzoltók megérkezésekor égett a nyári konyha és a ház tetőzete, és fennállt a veszély, hogy a lángok az egész házra kiterjednek. A 35 mozgósított tűzoltónak két órába telt eloltani a tüzet. A 86 éves házigazda pánikrohamot kapott, őt a gyergyószentmiklósi tűzoltók látták el a helyszínen, nem akart kórházba vonulni. A tüzet valószínűleg a gyúlékony anyagoktól nem megfelelően elszigetelt, túlhevült kémény okozta.

Ugyanakkor két RO-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt a Gyergyószentmiklóshoz közeli Kovács Péterben.

A megye tűzoltói továbbra is készenlétben vannak a polgárok kérésére operatívan beavatkozni.

A vészhelyzetek esetén történő viselkedésről részletes tájékoztatás, illetve a veszélyes időjárási események bekövetkeztével kapcsolatos egyéb hasznos adatok a DSU alkalmazáson keresztül szerezhetők be, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból és az AppStore-ból, vagy a https://fiipregatit.ro platform felkeresésével.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy