ISU Hargita: Az elmúlt 24 óra küldetéseinek mérlege (2023. július 31.) 

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Július utolsó napján a Hargita megyei katonai tűzoltóság 10 vészhelyzetet kezelt. A legtöbb megkeresés elsősegélynyújtásra irányult, 7 személynek nyújtottak segítséget a SMURD egységek.

A tegnapi nap folyamán a tűzoltók 3 bevetésen avatkoztak be a közösség támogatására, például a csíkszeredai Nagyrét utcában egy 7 hónapos, autóba rekedt csecsemő kimentésénél, miután az autó zárszerkezete meghibásodott, valamint 2 másik bevetésen a tűzmegelőzési intézkedések biztosítása érdekében egy közúti balesetet követően a DE 578-as úton Csíkszentmárton településen, valamint a gyergyószentmiklósi örmény templomnál a talaj szintjén lévő elektromos kábelen keletkezett tűz miatt.

A tegnapi esőzések miatt a katonai tűzoltóság segített a polgároknak a rossz időjárás következményeinek felszámolásában. Így a tegnapi nap folyamán a tűzoltók a székelyudvarhelyi Lejtő utcában egy elárasztott ház pincéjéből a víz kiürítésén dolgoztak. Ugyanakkor egyik országúton (DN 15/HR) egy útra dőlt fa miatt ideiglenesen lezárták a közúti forgalmat, és a borszéki polgári tűzoltóság intézkedett annak eltakarítása érdekében.

Továbbá az elmúlt 24 órában 2 figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak a RO-ALERT rendszeren keresztül, veszélyes állatok (medvék) jelenlétére vonatkozóan Csíkszentgyörgyön.

A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség operatív alegységei továbbra is mozgósítva vannak, hogy a lehető leghamarabb beavatkozzanak a veszélyhelyzetek operatív kezelése és az arra rászorulóknak történő elsősegélynyújtás érdekében.

A vészhelyzet esetén tanúsítandó viselkedéssel kapcsolatos információk elérhetők a https://fiipregatit.ro platformon.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy