ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore (31 iulie 2023)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultima zi din luna iulie, pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea a 10 situații de urgență. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate pentru acordarea de prim ajutor, 7 persoane fiind asistate de echipajele SMURD.

Pe timpul zilei de ieri, pompierii au intervenit la 3 misiuni în sprijinul comunităților, cum ar fi salvarea unui bebeluș de 7 luni, rămas blocat în maşină după ce sistemul de închidere al autoturismului s-a defectat, pe strada Lunca Mare, în municipiul Miercurea Ciuc și alte 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor în urma producerii unui accident rutier pe DE 578, în localitatea Sânmartin și a izbucnirii unui incendiu la un cablu electric amplasat la nivelul solului, la Biserica Armeană din municipiul Gheorgheni.

Pe fondul precipitațiilor înregistrate în cursul zilei de ieri, pompierii militari au acționat în sprijinul cetățenilor pentru înlăturarea efectelor produse de vremea nefavorabilă. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, salvatorii au acționat pentru evacuarea apei din pivnița unei case inundate, situată pe strada Pantei, în municipiul Odorheiu Secuiesc. Totodată, circulația rutieră a fost temporar blocată pe 1 drum național (DN 15/HR) din cauza unui copac căzut pe carosabil, pentru degajarea acestuia acționând pompierii civili din cadrul SVSU Borsec.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urs), în localitatea Ciucsângeorgiu.

Subunitățile operative ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy