ISU Hargita: Az utóbbi 48 óra küldetéseinek mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az elmúlt két napban 18 rendkívüli helyzetet kezeltek a Hargita megyei tűzoltók, amelyek többsége elsősegélynyújtásáról szólt: 17 személynek nyújtottak egészségügyi segítséget a SMURD munkatársai, köztük 2 közlekedési baleset sérültjének Marosfőn és Gyergyótölgyesen.

Ezen kívül a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók és a gyergyóditrói önkéntes tűzoltók három tűzoltóautóval szálltak ki egy ditrói lakás konyhájában keletkezett tűzhöz. A tűzoltók kevesebb mint egy óra alatt eloltották a tüzet, megakadályozva, hogy a lángok átterjedjenek a ház többi részére. A tüzet nagy valószínűséggel az aragázpalack nem rendeltetésszerű használata okozta. Szerencsére csak anyagi kár keletkezett (elégett egy szőnyeg, egy pléd; megrongálódott a gázpalack).

Előzze meg a cseppfolyósított gázt tartalmazó palackok nem megfelelő használatából eredő vészhelyzeteket!

A cseppfolyósított gázpalackok szakszerűtlen használata tüzet vagy robbanást okozhat, amely nagy anyagi károkat, és néha sajnos személyi sérüléseket vagy akár emberéletben is kárt okozhat.

Az utóbbi 48 órában 9 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek, négyet medve jelenléte miatt, Zetelaka és Maroshévíz lakóinak; hármat rossz idő miatt Fehér, Brassó, Galac, Hargita, Maros és Vrancea megyékbe; kettőt veszélyes hidro-meteorológiai jelenségek miatt megyénkben.

Küldetéseikkel egyidőben a Hargita megyei katonai tűzoltók a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatásában is részt vesznek.

A megye katonai tűzoltói készenlétben állnak a vészhelyzetek megoldására és szakavatott elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy