ISU Hargita: Több mint 40 küldetés az elmúlt 3 nap alatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt három napban (2024. június 28-30.) a Hargita megyei katonai tűzoltók a megyei szinten regisztrált 41 vészhelyzet kezelésében működtek közre.

Pénteken, szombaton és vasárnap a tűzoltók által végrehajtott bevetések legnagyobb százalékát az egészségügyi segítségnyújtási akciók tették ki. Ebben az időszakban a SMURD személyzete 34 bajba jutott személynek nyújtott segítséget.

Ezen a hétvégén kollégáink erőfeszítései a közösségek és értékeik védelmére is összpontosultak, ahol az operatív személyzet 5 ilyen helyzetet kezelt: Székelyudvarhelyen egy lakás ajtajának kinyitása, egy túlsúlyos személy szállítása Székelyudvarhelyen, egy tűzvédelmi intézkedés biztosítása egy villanyoszlopnál, Hargitafürdő területén, egy biztosítási feladat nagy nyilvános rendezvényeken, a Hargita Rallyn, valamint 7 ház és két melléképület vízmentesítése Bélborban.

Az ilyen típusú bevetésekkel egy időben, az elemzett időszakban a Hargita megyei tűzoltók 2 megyei szinten kitört tűz oltásán is részt vettek.

Szombaton a 15:00 órakor érkezett hívásra székelyudvarhelyi katonai, illetve a kápolnásfalui és szentegyházi civil tűzoltók egy Kápolnásfaluban keletkezett tűz oltásához vonultak ki két tűzoltóautóval. A lángok a melléképület 50 négyzetméterét érintették és fennállt a veszély, hogy a lángok tovább terjednek a szomszédos melléképületekre is. A tűzben elégett 5 tonna széna, megrongálódott a padlás és istálló fából álló részei és kb. 10 tonna széna.

Ma reggel 4:30-kor Gyergyóditróból jelentettek tüzet. A gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók mentek  ahelyszínre két tűzoltóautóval és egy SMURD mentővel, valamint a ditrói, remetei és gyergyószárhegyi civil tűzoltók. A tüzet, amely az istállóban és csűrben égett kb. 80 nm-en, kevesebb mint két óra alatt eloltották, megakadályozva a lángok tovaterjedését. Az esemény következtében, amelyet valószínűleg rövidzárlat okozott, elégett a gazdasági melléképület 90%-a.

A fenti időszakban 2 RO-Alert üzenetet küldtek medve jelenléte miatt Marosfőn.

Keresse fel a www.fiipregatit.ro weboldalt, és/vagy töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, mit kell tenni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy