Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A navigációs rendszer által „becsapott” turisták segítségére siettek a hegyi csendőrök

Fotó: Gyergyószentmiklósi Csendőrtovábbképző és Kiképző Központ

Szombaton a tusnádfürdői hegyi csendőrőrs személyzete két felnőttet és két gyermeket keresett meg, akik a telefon által kínált technikára hagyatkozva eltévedtek a hegyen, és 2,5 kilométert gyalogoltak egy földúton.

13:40 körül egy nagyszebeni hölgy értesítette a csendőröket a 112-es segélyhívó számon keresztül, hogy egy másik nagyszebeni nővel és két kiskorú gyermekkel együtt eltévedtek. Egy telefonos alkalmazásra hagyatkoztak, amelyik téves útra vezette őket és ahelyett, hogy a Szent Anna-tó irányába mentek volna, Lázárfalva felé vették útjukat egy erdei úton. Végül a gyermekek elfáradtak, de a csendőrség terepmotorjaival utazhattak, így lesz mit mesélniük vakációs élményeikről.

A turistáknak nem volt szükségük orvosi ellátásra, kicsit ijedtek és fáradtak voltak a 2,5 kilométeres gyaloglás után, nem lévén erre felkészülve. A beavatkozás egy óra hosszáig tartott, a turistákat épségben visszakísérték járművükhöz.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük