Japán sztrájkba léptek a Csíki Székely Múzeum alkalmazottai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Csíki Székely Múzeum dolgozói április 9-én, kedden japán sztrájkba léptek, kifejezve elégedetlenségüket az alacsony bérek miatt. Bejelentették, hogy részt kívánnak venni a májusra tervezett általános sztrájkban is, abban a reményben, hogy meghallják a hangjukat, és változtatásokat eszközölnek a pénzügyi kompenzációban.

A múzeum igazgatója, Karda-Markaly Aranka közölte a döntés okait. Az AGERPRES-nek adott nyilatkozatai szerint a fizetések szintjét a dolgozók elégtelennek tartják, ezért kérik a pénzügyi helyzet felülvizsgálatát. Aranka emellett hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a kulturális minisztérium által ígért fizetésemelések ne csak az országos rangú múzeumokra vonatkozzanak, hanem a többi múzeumra is.

A múzeumi alkalmazottak kedd óta fehér karpántot viselnek karjukon békés tiltakozásuk jelképeként. Mindemellett folytatják munkájukat, hogy felhívják a figyelmet helyzetükre és a változtatás szükségességére.

A Csíki Székely Múzeum, amely Csíkszereda Városháza fennhatósága alá tartozik, jelenleg 24 embert foglalkoztat, és ezzel az akcióval a munkájuk fontosságára próbálják felhívni a figyelmet, valamint a pénzügyi nehézségekre, amelyekkel egy olyan területen szembesülnek, amely a helyi kultúra és történelem szempontjából alapvető fontosságú.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy