Június közepén nyithat újra a parajdi sóbánya

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Körülbelül egy hónapon belül befejeződnek a parajdi sóbányában a munkálatok, és újraindul a sóbányászat és az idegenforgalmi tevékenység – nyilatkozta Irina Muller, az Országos Sóipari Társaság-Salrom termelési igazgatója. Irina Muller a Marosvásárhelyi Rádiónak elmondta, hogy a bányában elvégezték a sürgős beavatkozást, és a Korond patak medrének megerősítését.

90 százalékban elvégezték a sürgős beavatkozást, és 80 százalékban a Korond patak medrének megerősítése is megtörtént, elkészült egy védőcsatorna, amely elbírja a megnövekedett vízhozamot, így megelőzhető a víznek a bányába való beszivárgása. Becsléseink szerint, az időjárástól és a folyamatban lévő munkálatok nyomon követésétől függően, június 25-e körül a termelés a turizmussal folytatódhat. Ez akár korábban is lehet, valahol június 10-15 körül.

A parajdi sóbányát, amelyet a múlt havi esőzések érintettek, május 14-én zárták be, miután a bányába víz szivárgott be.

A Román Vízügy azonnal beavatkozott, és a munkálatok elsősorban a Korond-patak természetes medrének stabilizálására és a víz több száz méteren történő elterelésére irányultak, mivel a patak egy sóhegyen halad át.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy