A BREAK FREE projekt második foglalkozása a gyergyószentmiklósi „Salamon Ernő” Gimnáziumban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A BREAK FREE projekt második foglalkozására 2024. május 30-án került sor dinamikus és izgalmas környezetben, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumban.

Az eseményen több mint 140 X. osztályos tanuló vett részt egy energiával és lelkesedéssel teli interakcióban.

A szimpóziumon részt vett Máthé Annamária klinikai szakpszichológus, aki nagy tapasztalattal rendelkezik, és egy fiatal nő, aki megosztotta saját küzdelmét a drogfüggőséggel.

A tinédzsereket arra bátorították, hogy a kísértéssel szemben proaktívan lépjenek fel, keressenek támogatást, ha kísértéssel szembesülnek, és támaszkodjanak a családra, az őszinte barátokra és a megbízható nevelői mentorokra. Lényeges, hogy ne habozzanak szakember segítségét kérni.

A tevékenység végén a diákok a BREAK FREE projekt logójával ellátott anyagokat kaptak (pólókat és személyre szabott palackokat), és izgatottan népszerűsítették az egészséges választások üzenetét.

A BREAK FREE egy drogprevenciós projekt, amelyet a Gyergyószentmiklósi Rotary Club kezdeményezett a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség bűnügyi elemzési és megelőzési osztályán keresztül, valamint a Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel partnerségben.

Célja, hogy felhívja a serdülők és a fiatalok figyelmét a kábítószer-fogyasztás káros következményeire.

A projekt gyergyószentmiklósi oktatási intézményekben valósul meg.

A BREAK FREE kiemelkedő jelentőségű kezdeményezés a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos problémák kezelése és a közösség tudatosságának növelése terén.

  • információ és fotó: Hargita megyei rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy