Kelemen Hunor, az RMDSZ a választási hazugságok nélkül maradt és el szeretne bújni a botrányok mögé

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke nem tesz túl a folyamatos félrebeszéléstől, pár napja a következőket nyilatkozta: „Lépésről, lépésre folytatnunk kell a szülőföld visszaszerzését. Ez a szövetség, az RMDSZ azért volt létrehozva 25 évvel ezelőtt, hogy értünk dolgozzon és 25 év után is szükségünk van erre a szövetségre”

Szabad fordításban Kelemen Hunor azt szeretné mondani, hogy az RMDSZ-esek szülőföldje Erdély. Az igazság az, hogy Kelemen Hunornak nincs már mit hazudnia a magyar választóknak és azért, hogy az RMDSZ választók elfelejtsék, hogy a legkisebb fizetésük van és a legrosszabbak az életkörülményeik, Kelemen Hunor úgy gondolta, hogy eljött az ideje, egy újabb etnikai alapon szerveződő botránynak. Sajnos, egyes alul képzett román nemzetiségű politikai vezetők és politikusok felvették a kesztyűt és újra ki is robbant a botrány.

A nevetséges viszont az, hogy egyes buta román politikusok nem értik meg, hogy az RMDSZ nem szeretne semmi féle Erdélyt vagy esetleg más területeket, csak botrányt. Kelemen Hunor és társai nem képesek arra, hogy EU-s forrásokat használjanak fel, kormányprogramokat hívjanak le, befektetéseket vonzanak, és új munkahelyeket teremtsenek. Gyakorlatilag nem képesek semmire. Azért, mert képtelenek beismerni, hogy egy inkompetens társaság, mindenféle autonómia harc mögé bújnak, botrányokat provokálnak.

Isten őrizze viszont akkor a magyar nemzetiségűeket, ha mondjuk Románia vezetősége felajánlja nekik az autonómiát. Az igazság az, hogy azok a térségek ahol a magyarok többségben laknak nem rendelkeznek már iparral, a gazdaság alig működik, a mezőgazdaság nem biztosít megélhetést, az EU-s források nincsenek kihasználva. A magyarok által többségben lakott térségek, az állam költségvetéséből vannak finanszírozva. Ha megvalósulna az autonómia és nem jönne támogatás az állami költségvetésből Hargita és Kovászna megye az éhhalálra lenne ítélve, mind a második világháború végén. Sajnos ez a teljes igazság és az RMDSZ vezetői tudják ezt.

Mi a magunk részéről azt javasoljuk Kelemen Hunornak és RMDSZ-es társainak, hogy a hét 5 napjából, 4 napot szerepeljenek mindenféle szeparatista szólamokról. De legalább egy napot a hétből szánjanak arra, hogy tegyék oda a csontot, dolgozzanak azokért, akik őket megválasztották. Csak egy napot a hétből az RMDSZ-esek foglalkozzanak a munkahelyteremtéssel, a civilizált egészségügyi szolgáltatással, a befektetők és a befektetések bevonásával és más tevékenységgel, amelyekre a magyar választópolgár megbízta őket.

Undorodom azoktól a magyar és román politikusoktól, akik nem képesek egy munkahelyet teremteni, azok számára, akik megválasztották és elbújnak mindenféle mesterséges botrányok mögé. Munkára fel, kedves politikus urak! Hagyjátok a mellébeszélést! A magyaroknak joguk és szükségük van munkahelyekre, normális kórházi kezelésre, utakra, befektetésre és tisztességes bérekre, nem a magyar politikusok mellébeszélésére és az erre adott idióta román politikusok válaszaira van szükség. Addig, amíg ti egymás között veszekedtek, Hargita és Kovászna megye lakóssága rendelkezik Romániában a legkiesebb jövedelemmel. Oldjátok meg az emberek problémáit és utána beszéljetek mellé…

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy