Kelemen Hunor: nem létezik fejlődő város fejlődő vidék nélkül

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Az RMDSZ azért dolgozik, hogy a vidéken élő embereknek jobb megélhetést biztosítson, a vidéki fiatalok jobb lehetőségekkel vágjanak bele az életbe. Számunkra elsődleges cél a kis és közepes gazdaságok fejlődése, a vidéki családok létbiztonságának megteremtése. Ezért a Szövetség olyan partnerséget ajánl a Romániai Gazdák Egyesületének, ahol egyenlő felekként, őszintén beszélünk a problémákról, és együtt keressük a megoldásokat. Az „Összefogás a vidékért” megállapodás megalapozza a térségi érdekek érvényre juttatásának lehetőségét, egy olyan fejlesztési stratégia keretében, amelynek prioritása a vidék és az egész térség gazdasági-társadalmi erősítése” – hangsúlyozta ma Kelemen Hunor szövetségi elnök Székelyudvarhelyen, ahol a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének közgyűlésén vett részt, és írt alá megállapodást Sebestyén Csaba elnökkel.

„Azt gondolom, nekünk erdélyi magyar embereknek most már lassan 100 esztendeje világos, hogy egymásra vagyunk utalva. 1918 óta ezt az egymásra utaltságot tanuljuk meg évről-évre – ezt tapasztalja a Szövetség, a szakmai szervezetek, a gazdatársadalom, az önkormányzatok és a parlamenti csapat, és ha lehet, a kormányzat is. Azt kell felmutatnunk, hogy olyan erős közösség vagyunk, amely itt akar maradni, itt akar építkezni – azt az otthont akarja építeni, amelyet apáinktól, dédapáinktól kaptunk, és ebben a gazdatársadalom és a vidék mindig az életet jelentette” – hangsúlyozta felszólalásában az RMDSZ elnöke

Kelemen Hunor hozzátette, az elmúlt években sokszor találkozott az RMGE elnökével, és az RMDSZ a következő négy évre is úgy készül, hogy legyenek olyan szakemberek a parlamentben, mint Tánczos Barna, akik ismerik a gazdák gondjait, ügyeit.
„Úgy készülünk 2016 decemberére, hogy olyanok kerüljenek a palamentbe, akik nem csak fölvállalják a gazdák problémáit, hanem a támogatásokat, a megoldásokat is meg tudják találni, mert ismerik az eszközöket, mert tudják, ha korrekcióra van szükség, azt hol kell, és milyen törvényes szabályzásokkal kell elvégezniük, és azt is tudják, hogy milyen problémával, hová kell fordulniuk” – mondta Kelemen Hunor.

A Romániai Magyar Gazdák Egyesületével kötött megállapodásról az RMDSZ elnöke kifejtette: „egy olyan úton próbálunk tovább menni, amely megerősítené azokat az alapokat, amelyeket az elmúlt 26 esztendőben letettünk. Ezért is köszönöm az RMGE-nek és Sebestyén Csaba elnök úrnak, hogy olyan javaslattal állt elő, melyről többször beszéltünk, és amelyet szeretnénk megerősíteni az aláírásunkkal, és nem csak a következő négy esztendőre, hanem minden egyes olyan alkalomra, mikor jelenlétünkkel, szavazatainkkal, döntéseinkkel előbbre tudjuk vinni mindazok ügyét, akik vidéken élnek, a mezőgazdaságban érdekeltek, abból élnek. A Romániai Magyar Gazdák Egyesületének köszönjük a támogatását, és abban is legyünk partnerek, hogy a következő 30 napban megszólítsuk a romániai magyar embereket, megszólítsuk mindazokat, akik bennünk szövetségest látnak. Köszönöm, hogy partnerként tekintenek ránk, s bízom benne, hogy december 11-e után meglesznek azok az eszközeink, amelyekkel az erdélyi magyar embereknek és az erdélyi gazdatársadalomnak az érdekeit képviselni tudjuk”. 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy