Közúti balesetek a Hargita megyei utakon

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023 szeptember 8-án 19:30 körül egy 31 éves borszéki férfi, miközben a DN15-ös országúton közlekedett személygépkocsival lakóhelyán, elvesztette uralmát a jármű felett, egy épület kerítésének ütközött, majd egy parkoló autónak csapódott.

Ennek következtében a gépkocsiban utazó 11 éves kiskorú utas és a sofőr személyi sérüléseket szenvedett.

A sofőrt alkoholszondával vizsgálták, az eredmény nulla volt.

A rendőrség folytatja a vizsgálatokat a baleset okainak és körülményeinek megállapítására.

2023 szeptember 9-én 18:40 körül egy 61 éves Suceava megyei férfi, miközben személygépkocsival közlekedett a 15-ös számú főúton Gyergyóholló településen, elvesztette uralmát a jármű felett és egy udvaron felborult, az úttesten kívül.

A férfi személyi sérüléseket szenvedett, és kórházba szállították ellátásra.

A rendőrök továbbra is vizsgálják az eset okát és körülményeit.

2023 szeptember 9-én, 20:50 körül egy 42 éves csíkszenttamási férfi, miközben kerékpárral közlekedett a D.J.125-ös úton, lakóhelyén, állítólag elvesztette egyensúlyát és az úttestre zuhant.

A férfi személyi sérüléseket szenvedett, és orvosi ellátásra kórházba szállították.

Alkoholszondával is megvizsgálták, és 1,35 mg/l alkoholt mutattak ki a leheletében.

A rendőrség folytatja a nyomozást az eset körülményeinek megállapítására.

2023 szeptember 9-én, 16:45 körül egy 46 éves csíkdánfalvi férfi, miközben lakóhelyén, a D.E.578-as útról egy ugyanezen a településen lévő szántóföld felé vezetett egy motorkerékpárt, állítólag elvesztette uralmát a jármű felett, majd egy 27 éves férfi által vezetett, pótkocsival felszerelt traktor kerekének ütközött, ami után a férfi az útról lesodródott.

A 46 éves férfi személyi sérüléseket szenvedett, és orvosi ellátásra kórházba szállították, ahol biológiai mintát is vettek tőle, mivel egészségi állapota nem tette lehetővé az alkoholszondás vizsgálatot.

A traktor vezetője az eset idején nem állt alkoholos befolyásoltság alatt.

A rendőrségi ellenőrzések során kiderült, hogy a pótkocsi nem volt bejegyezve vagy nyilvántartva.

A nyomozást a rendőrök az ügyészség koordinálásával, gondatlanság testi sértés és be nem jegyzett jármű forgalomba helyezése miatt indított büntetőeljárás keretében folytatják.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy