Külföldön bejegyzett autók forgalmi engedélyét vonták be a Hargita megyei rendőrök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 2024-es év eleje óta az elvégzett tevékenységek eredményeként a Hargita megyei Közúti Szolgálat rendőrei 40, más országok hatóságai által kiállított forgalmi engedélyt vontak be.

Ebből 28-at a lengyel hatóságok, 6-ot a magyar hatóságok, 3-at a német hatóságok, egyet-egyet pedig a holland, a bolgár és a svéd hatóságok állítottak ki.

A Lengyelországban bejegyzett gépkocsik esetében a forgalmi engedély bevonása kiegészítő intézkedésként több jogsértés felfedezése miatt, amelyek közül a leggyakoribbak a következők voltak: 25 esetben az adásvételi okmányok kitöltésének elmulasztása, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya – 3 esetben, a világítási rendszer hiányosságai – 3 esetben, és 2 esetben a lejárt időszakos műszaki vizsga.

A lengyel hatóságok által kiállított, visszatartott 28 forgalmi engedélyből 21 esetben a járműveket Romániában kiállított vezetői engedéllyel rendelkező személyek vezették, míg 7 esetben más országok hatóságai által kiállított vezetői engedéllyel rendelkeztek.

  • a Hargita megyei rendőrség által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy