ISU Hargita: 33 küldetés március utolsó napjaiban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Március utolsó hétvégéjén a Hargita megyei katonai tűzoltóság 33 megyei szinten regisztrált vészhelyzet kezelésében működött közre.

A három nap leforgása alatt a tűzoltók által végrehajtott bevetések legnagyobb százalékát az orvosi segítségnyújtási akciók tették ki. Ebben az időszakban a SMURD személyzete 22 rászorulónak nyújtott segítséget.

Pénteken, szombaton és vasárnap az erőfeszítések a közösségek és értékeik védelmére is összpontosultak, ahol az operatív személyzet 3 ilyen helyzetet kezelt: egy tűzmegelőzési intézkedések biztosítására irányuló küldetést és egy túlsúlyos személy szállítására irányuló küldetést a megyei mentőszolgálat személyzetének támogatására, valamint egy ajtó kinyitására irányuló küldetést Maroshévízen.

A fenti bevetésekkel egyidőben a vizsgált időszakban a Hargita megyei tűzoltóság 8, megyei szinten kitört tűz oltásánál lépett fel, köztük egy koromtól meg nem tisztított kémény által okozott tűz, egy hamu és el nem égett parázs éghető anyagok közelében történő tárolása által okozott tűz, és végül, de nem utolsósorban egy elektromos rövidzárlat által okozott tűz, Csíkrákos és Gyergyószentmiklós településeken.

Az összes tűzeset közül 5 tűzesetet a száraz növényzet ellenőrizetlen égéseként regisztráltak Kászonaltízen, Csíkszentdomokoson, Salamáson, Székelyudvarhelyen és Maroshévízen, ahol az érintett földterület összesen több mint 8 hektár volt.

Ugyanakkor két RO-Alert üzenetet küldtek Gyergyószentmiklóson, egy nagy füstkibocsátással járó tűzeset miatt.

Az Országos Vészhelyzeti Platform – fiipregatit.ro és a DSU mobilalkalmazás alapvető eszközök a polgárok tájékoztatásában és felkészítésében a vészhelyzetekre.

Látogasson el most a www.fiipregatit.ro oldalra, vagy töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, hogyan kell viselkedni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy