Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tusnádfürdőn került sor a Youth & SPA európai projekt partnereinek találkozójára

 

Az európai Erasmus + európai program részét képező Youth&SPA projektben részt vevő partnerek találkozója Tusnádfürdőn zajlott, április 9-11-én. A találkozó főszervezője, a Hargita Megyei Tanács is rendelkezik a projekt partnerének minőségével. A résztvevők a magyarországi Hévízről, a szlovéniai Lendváról, a szerbiai Nagykanizsáról, az olaszországi Iseo-ból érkeztek, a projekt célcsoportja a partnerrégiók fiataljai.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere, Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere és Majlát Zita Youth & SPA projektvezető üdvözölte a résztvevőket a partneri találkozó megnyitóján.

Az üdvözlő beszédek után Páll Zelinda, a Hargita Interregionális Fejlesztési Szövetség képviselője előadást tartott Hargita megyéről, turisztikai látványosságairól és kulturális értékeiről.

Urkon Judit, tusnádfürdői könyvtáros, beszélt a város történetéről, jellemzőiről és bemutatta a város 50. évfordulójának szentelt kiállítást.

„Olyan projektek létrehozására kell törekedni, amelyek lehetőséget biztosítanak az üdülőhelyeken élő fiatalok számára, hogy itt maradjanak, innovatív megoldásokat nyújtsanak a turisták igényeit kielégítő és hosszú távú megélhetést biztosító szolgáltatások számára” – mondta Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke. Hozzátette, hogy a 2020 utáni időszakra vonatkozó megyei stratégiák naprakésszé válnak, és itt a fürdővárosok fiataljainak véleményét kívánják bevonni. Ez megkönnyíti az európai alapokhoz való hozzáférést.

„Az ilyen találkozók segítik a különböző régiók fiataljait, hogy jobban megismerjék egymást. Fontos, hogy ismertessük kultúránkat, hagyományainkat és azt, hogy ezer éve hozzájárulunk Európa sokféleségéhez! Ugyanazzal a támogatással és elismeréssel szeretnénk élvezni értékünket, mint más nemzetiségek. Ezért különösen fontosak az európai választások ebben az évben. Erős magyar képviseletre van szükségünk az Európai Parlamentben, hogy harcoljunk a kisebbségek védelméért és a fiatalok jövőjéért, ”mondta Borboly Csaba.

A partnerek tusnádfürdői találkozója háromnapos volt, szórakoztató tevékenységekre is sor került, ismereteket szereztek a projekt célkitűzéseiről, műhelyeket, és végül egy flashmobot szerveztek.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük