Látogatás a csíkszeredai Intersport Klubnál

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sportoló fiatalok támogatása

Látogatás a csíkszeredai Intersport Klubnál

Szerdán, május 11-én Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszeredai Intersport kerékpár klubba látogatott, a támogatási szerződések aláírásának céljával a Novák Károly Eduárd paralimpikon által vezetett klubbal.

A sport a megyei stratégia fontos elemét képezi, ezért a megyei tanács finanszírozási programjai révén a megye lakosságát motiválni akarja a sportolásra és lehetőséget is teremteni a sport gyakorlására. Az idei évben 70 pályázatot nyújtottak be sporttevékenységek támogatására, ezek közül 56 pozitív elbírálásban részesült. Három pályázatot az Intersport sportklub nyert meg junior versenyek lebonyolítására, a hivatásos kerékpározás népszerűsítésére, felszerelés vásárlására és Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok felkészítésének támogatására. „Ezzel a finanszírozással szeretnénk minél több fiatalt és gyermeket aktív életre serkenteni. Ha a fiataloknak nincsenek világos célkitűzéseik és nem tesznek annak érdekében, hogy ezeket a célokat elérjék, akkor elvesznek. A sport egy kiváló motivációs forrás a fiatalok körében”, mondta Borboly Csaba.

Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok megtisztelőnek érezte a megyeelnök látogatását, amelyet az eddigi munkája támogatásaként és méltánylásaként értékelt. Röviden bemutatta a kerékpáros csapat történetét, amely amatőr csapatként indult és jelen pillanatban Kelet Európa legprofesszionálisabb csapata. A klub működését biztosító költségek meghaladják a klub lehetőségeit. „Költségvetésünk 130 ezer euró, a Hargita Megyei Tanács támogatása ennek 10%- a. Büszke vagyok eddigi eredményeinkre és példa akarok lenni a fiatalok számára. A támogatás összegét junior versenyekre, felszerelésekre és a Rio- i olimpiára való felkészülésemre fordítjuk”, mondta Novák.

A találkozón jelen volt Szentes Antal, aki aktívan részt vett a sportprojektek támogatásában, függetlenül milyen sportról volt szó. Szentes kiemelte, hogy a megyei tanács pályázatai által támogatni szeretné, bármilyen kis összeggel, a megye sportegyesületeit és – klubjait.

A találkozó végén Novák Károly Eduárd bemutatta a csapat tagjait, a kerékpárműhelyt és a versenytervet, amelyen a klub részt vesz.

Csíkszereda, 2016 május 11.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy