Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Laudațio: Premiul „Pro Educatione Hargitae”, 2019 – Ionela-Adriana Țâra, Toplița

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Ionela-Adriana Țâra

Învățământul toplițean și-a pus an de an amprenta asupra formării unor generații de tineri care, cu timpul, s-au reîntors în comunitate ca să dea înapoi ceea ce au primit și să oglindească efortul celor le-au fost dascăli.

La fel a procedat și doamna Țâra Ionela- Adriana, absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Toplița, profilul pedagogic, promoția 1994-1999, absolventă a Facultății de Psihologie „Spiru Haret” din București și masterandă a Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș. Colegii și reprezentanții I.S.J. Harghita au propus-o în anul 2007 ca director al Grădiniței „Voinicel” din Toplița, funcție pe care o ocupă și în prezent, respectiv de 12 ani.

Cu responsabilitate, și-a asumat acest rol de membru eficace al echipei pe care o reprezintă, preocupându-se mereu de închegarea unui colectiv dornic de a evolua profesional.

În munca la catedră, doamna Țâra Ionela-Adriana s-a ghidat după principiul „un lucru bine făcut aduce doar roade bune”, a format generații de copii insuflându-le empatia, dezvoltându-le dorința de a explora tot ce e nou, acordându-le un rol activ în propria dezvoltare holistică și implicând familia și comunitatea în viața grădiniței. Cu tact pedagogic,a îndrumat activitatea colegilor debutanți în unitatea de învățământ, a proiectat documente care să le ghideze munca la nivelul grupei și a insuflat corectitudine și responsabilitate celor din jur.

Altruistă și dezinteresată, este cu adevărat preocupată de motivarea personalului, impulsionează, oferă sprijin și îndrumare, pune la dispoziție documente legislative, facilitează accesul la informații, încurajează participarea personalului la cursurile de formare și de perfecționare pentru obținerea gradelor didactice.Totodată, este un om cald, construiește un climat de colaborare și cooperare, este adeptă a comunicării deschise, corecte, caută și găsește soluții eficiente pentru rezolvarea situațiilor dificile, fiind o persoană determinată și focusată pe negociere și dezamorsarea conflictelor.

A susținut și susține activitatea didactică și pedagogică la nivelul județului ca profesor metodist, este membru în grupul de lucru pentru elaborarea documentelor de specialitate, membru în Consiliul consultativ al educatoarelor și al directorilor din județul Harghita, fiind și formator pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar.

Este preocupată permanent de propria formare și perfecționare, participând de-a lungul timpului la peste 25 de programe de formare continuă, sesiuni, ateliere de lucru, seminarii.

Ca director, doamna Țâra Ionela-Adriana se distinge prin competență și tact managerial, prin perseverență, seriozitate și dăruire profesională.Doamna director a inițiat proiecte de parteneriat la nivel local, oferind copiilor oportunități de cunoaștere a comunității, la nivel județean proiectele au vizat activități de promovare a viziunii grădiniței, iar la nivel internațional, prin proiectele e-twinnig, s-au promovat exemplele de bune practici privind mediul educațional, procesul instructiv-educativ și implicarea familiei în viața grădiniței.

Doamna Țâra Ionela-Adriana este un lider vizionar capabil a-i pune în valoare pe cei din jur, un fin comunicator, înlesnind relațiile de colaborare cu reprezentanți ai instituțiilor din județ, un om integru care promovează un comportament etic și un set de valori demne de un manager, un om care insuflă empatie și entuziasm, calități care sunt necesare în activitatea managerială.

Activitățile prezentate mai sus o recomandă pe doamna director Țâra Ionela-Adriana pentru a primi premiul Pro Educațione Hargitae, pe care Inspectoratul Școlar Județean Harghita i-l oferă azi.

Miercurea Ciuc, 8 mai 2019

Glodeanu Cristinel-Fănel,

Inspector școlar general adjunct

 

*

Asociaţia Pro Educatione
Fondată în anul 2011, Asociaţia Pro Educatione creează reţea profesională a organizaţiilor din domeniul educaţiei adulţilor, asigură cunoştinţe teoretice şi practice bazate pe valori creştine, acordă sprijin intelectual-profesional, spiritual şi financiar membriilor săi, şi însoţeşte munca lor cu exigenţă profesională.
Reţeaua reuneşte forţele acelor organizaţii de educaţie a adulţilor care îşi asumă valorile creştine, şi îşi desfăşoară activitatea lor sub auspiciile diocezei Alba Iulia din Transilvania. Este coaliţia de lobby şi advocacy a acestor organizaţii membre.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.