Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rekordidő alatt épült földalatti elektromos vezeték a pápa látogatására Csíksomlyón

 

Az Electrica vállalat középfeszültségű földalatti elektromos vezetéket épített és két hét alatt telepített Csíksomlyóra egy transzformátorállomást, ami más körülmények között általában 2 és 4 hónapot vesz igénybe. A vállalat így biztosítja Ferenc pápa június 1-jei látogatásához szükséges legjobb feltételeket több helyszínen, köztük a Hargita megyei Csíksomlyó és Balázsfalva, írja az investenergy.ro.

“Ennek a munkának a megvalósításához szükséges volt egy földalatti, középfeszültségű villamos vezeték létrehozása, amelyhez 1000 méteren történt ásás, egyenetlen terepen, átlagosan 30 fokos lejtőn. Ebből a távolságból 485 métert sziklába vájtak, gyakran kedvezőtlen időjárási körülmények között. A terepen dolgozó csapatok példás mobilizálásával a munkálat befejeződött és egy új kompakt poszthoz csatolták” tájékoztat az Electrica.  A nagy kihívást Csíksomlyó jelentette. „A misére valahol a hegytetőn kerül sor, ahol csak egy kisfeszültségű berendezés volt, amely nem tudta volna biztosítani az elektromos áramot az esemény egész idejére. Úgyhogy mozgósítottuk magunkat… Két hét leforgása alatt lefektettünk egy középfeszültségű vonalat és telepítettünk egy transzformátorállomást. Tulajdonképpen ez 2-3, sőt négy hónapot vett volna igénybe. Majdnem 500 métert sziklás talajon ástunk, nyilatkozta Corina Popescu, az Electrica Group vezérigazgatója, azzal a meggyőződéssel, hogy utólag fejlesztésre kerülhet sor a térségben. Számunkra minden új bővítés, minden új fogyasztó egy lehetőséget jelent. Ez érdekel minket, hogy elektromos áramot szolgáltassunk és adjunk el, mondta Popescu.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.