Védelmi határozatot adott ki egy maroshévízi férfi ellen és elektronikus megfigyelés alá is helyezte a rendőrség

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Folyó év január 20-án 14 óra körül a maroshévízi rendőrséget egy 37 éves maroshévízi nő értesítette családon belüli erőszakról.

A rendőrök által lefolytatott nyomozás során kiderült, hogy 2024. január 17-én a volt élettárs, egy 37 éves, ugyanezen a településen élő férfi állítólag a nő nyakára tett kézzel megragadta és erőszakkal fenyegette meg.

A családon belüli erőszak eseteinek a rendőrök általi kezeléséről szóló 146/2018. számú belügyminisztériumi rendeletnek megfelelően a tényállást a kockázatértékelő űrlap segítségével értékelték. A következtetések a rendőrök számára jelezték, hogy a nő esetében fennáll a közvetlen veszély.

Ennek eredményeképpen a rendőrség ideiglenes védelmi határozatot hozott a szóban forgó férfival szemben, elektronikus megfigyelő karperec felszerelésével párhuzamosan. Ezeket az intézkedéseket az áldozat azonnali biztonságának biztosítása érdekében hajtották végre.

A nyomozást a rendőrség családon belüli erőszak és fenyegetés bűncselekménye miatt folytatja.

  • a Hargita megyei rendőrség tájékoztatása

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy