Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Magyarország határain kívül élő választók manipulálása

Mivel mostanában a romániai magyar politikusok magyarországi látogatásáról beszéltünk, úgy tűnik, az eredmény az lett, amit a magyar politikusok kívántak. Pontosabban, a Magyarország határain kívül élő választók folyamatos manipulálása.

“A Fidesz minden fontos kérdésben a helyes utat választotta.” Ezt értette meg Kelemen, vagy talán mást is, de ezt mondja a romániai magyaroknak. A romániai magyar politikusok támogatásával ellentétben, az európai politikai tér azt mondja nekünk, hogy a Fidesznek még tennivalója a demokratikusság terén, és mindenkinek nagy kétségei vannak afelől, hogy ez valaha is megtörténik. Most Magyarországon úgy néznek ki a dolgok, mint egyfajta féldiktatúra, amelyben az ellenzéki sajtó száját szinte teljesen befogták.

Nagyon kevés szó esik a magyar sajtóban folyamatosan feltárt korrupciós botrányokról, a romániai magyar nyelvű sajtóban pedig a ziarharghita.ro-n kívül nem látjuk, hogy a magyarországi korrupciós kérdéseket megemlítenék.

Úgy tűnik azonban, hogy a Fidesz már-már elvesztette a gazdasági és európai realitásérzékét, az utóbbi időben egy sor mesterséges budapesti támogatás érkezik. Ez az első jele a demokrácia eltűnésének és egy diktátor által vaskézzel vezetett egypárt rendszer megvalósítási szándékának.

De magyarázzuk el érthetőbben, hogy mi történik Magyarországon, és hogy a romániai magyar politikusok is ugyanúgy tesznek. Arról van szó, hogy ellenőrizzék a választókat és minimális életkörülmények között tartsák őket, hogy többé ne legyenek magas elvárásaik a választottakkal szemben, és hogy elfogadjanak bármilyen diktatórikus döntést. A demokráciát akaró politikusok soha nem fognak olyan törvényeket hozni, amelyek korlátozzák az árakat, vagy alamizsnát adnak támogatások formájában az embereknek. Azok a politikusok, akik ezt teszik, fogságban akarják tartani az embereket. A demokráciát és erős embereket akaró politikusok olyan törvényeket hoznak, hogy az emberek jobb keresethez jussanak, és kibírjanak minden áremelést, hogy ne várjanak alázatosan alamizsnát a politikai osztálytól. Ez a különbség a demokrácia és a diktatúra között. Demokráciában jól keresnek az emberek, diktatúrában alamizsnát várnak a politikusoktól.

Nem meglepő tehát, hogy a romániai magyar politikusok egy része, például Kelemen Hunor a magyarországi féldiktatúra mellett áll, annak jeleként, hogy valami hasonlót szeretnének a romániai magyaroknak is.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.