Más szemszögből nézve a barna medvék kilövése: levették álarcukat a GYILKOSOK!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Július 23-án a Környezetvédelmi Minisztérium megvitatta a kilövési törvényt, melynek nyomán százával ölik meg a medvéket és farkasokat. Ezt megelőzően Hargita és Kovászna megyei állattartók és vadászok, az igencsak fiatal Borboly Csaba, Hargita megye Tanácsának elnöke vezérletével nyomást gyakoroltak a minisztériumra.

Ezt követően a Kamikaze újságban és facebook oldalamon kitartóan és érvekkel alátámasztva lepleztem le a „medvék apokalipszisének” hátterét: a medvék kilövése néhány kereskedelmi vadásztársaság, élen a Sárkány Árpád tulajdonában levő „Abies Hunting” társasággal, érdeke.

Az érdekeltek közül kifelejtettem- elismerem és itt megbánom!- Neculai Selarut, aki az A.G.V.P.S. elnöke (1990 óta), hála néhány kiegyensúlyozott nyilvános állásfoglalásának a barnamedvékkel kapcsolatban, amelyeknek magam is tanúja voltam.

Július 23-án, a vitán, a Borboly Csaba vezette néhány állattartó gazda mellett számos vadász is megjelent, élükön, igen kitalálták… Sárkány Árpáddal és Neculai Selaruval. Megerősítve gyanúmat pénzügyi érdekeltségükre nézve.

Természetesen az öko- civil társadalom képviselői is jelen voltak, többek között Claudiu Dumitriu, aki a Wildlife Romania oldalon közzétett petíció érvei támasztotta alá, beleértve a medveügy fegyveres megoldására vonatkozókat is. mondanom sem kell, hogy a WWF Romania képviselői- élükön Csibi Magorral- (akik a fizetés után fizetendő adó 2%-át kérik a medvék védelmére) hiányoztak.

Íme, az ügyért folytatott vitában pont azok vettek részt az őgy védelmezőiként, akiknek anyagi érdeke fűződik a barnamedve megöléséhez. Azok, akik pénzt keresnek e krónikus környezeti bűnözésből, és egyáltalán nem a „károsultak” (a gazdák) és a civil öko- társadalom törvényes védői.

Semmilyen igazságügyi gyakorlatban- ez köztudott!- akik közvetlenül érdekeltek az ügyben nem szerepelhetnek tanúként vagy az ügy védelmezőjeként. A vadászatra nézve azonban Leocadia miniszter-asszony- az egyébként figyelemre méltó, jól fésült háziasszony- elfogadja a kompromisszumot, és augusztusban kiadja a bűncselekményt törvényesítő rendeletet.

Megjegyzendő azonban: bár a medvék kilövésének szükségességét a károkkal magyarázták, hirtelen, miután a vadászok megszerezték a „beavatkozási kvótát” (megyékre leosztva, ott is ahol kevés a medve és nem okoznak gondot), a beavatkozás elnapolásának lehetünk tanúi. Miért? … Mert augusztusban a barnamedve bundája gyér, gyenge… Vagyis egy nem túl szép trófea válna belőle és nem mutatna jól a kiállításokon. Ilyesmire egyetlen komplexált és gazdag semmirekellő sem adna pénzt.

A vadászatra csak az őszi-téli időszakban, sőt a hó leeste után kerül sor a medvelesek körül, ahol a medvéket etetik (olvasd: lépre csalják). Ott ölik meg a nagy, értékes trófeának számító medvéket, amelyek nem járnak le a falvakba és nem okoznak károkat. Az ólakhoz és kukákhoz szokott medvék pedig maradnak, ahol vannak, jövőre is okot szolgáltatva a törvénytől való eltéréshez.

2018-ban a környezetvédelem miniszteri székébe egy újabb jólfésült háziasszony landol. Semmi bajom a gazdasszonyokkal és az ápolt hölgyekkel. Ellenkezőleg, értékelem hozzáértésüket és becsületességüket. Mert végülis azok akik.

De nagyon csodálkozom, amikor ott látom őket, ahol semmi keresnivalójuk. Ahelyett, hogy a férjük, gyermekeik, családjuk, mesterségük után néznének, olyasmivel foglalkoznak, amihez nem értenek: politikával. Egy öreg erdész szavai jutnak eszembe: ”Ezeken már a kinézetük sem segít!”… Jöjjenek a „panoptikumba”.

 

Nicolae Dărămuș

U.I. A civil öko- társadalom ténykedésein keresztül ki kell küszöbölni az ICAS (Erdészeti Kutatási és Erdőrendezési Intézet) „tudományos” monopóliumát, ahol a kutatók, az erdészmérnökök, kivétel nélkül vadászok!

Forrás: OrtodoxInfo

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy