Medveostrom alatt a Hargita megyei lakosok. Öt hívás a medvék eltávolítására az elmúlt 24 órában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Illusztráció

Az utóbbi 24 órában 5 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon, amelyben medvék jelenlétét jelezték oroszhegyen, Székelyudvarhelyen és Tusnádfürdőn.

Az első hívás 9:17-kor érkezett, a telefonáló elmondta, hogy medve van egy panzió udvarán. Egy csendőrcsapatot vezényeltek a helyszínre, de közben a telefonáló újra jelentkezett, hogy közölje a medve elment.

13:34-kor érkezett a második bejelentés, miszerint Oroszhegyen egy kertben egy bocsos anyamedve jár. A székelyudvarhelyi 3-as csendőrkülönítmény csapata ment a helyszínre. Az anyamedve távozott a helyszínről, de előtte anyagi kárt okozott a tulajdonosnak.

20:34-kor a harmadik bejelentés két medvéről számolt be, amelyek egy székelyudvarhelyi lakás körül ólálkodnak. A helyszínre vezényelt csendőrből és rendőrből álló járőrcsapat elkergette a medvéket az erdő irányába.

21:38-kor egy férfi bejelentése szerint a tusnádfürdői vasútállomás környékén volt egy medve, de mire a csendőrök a helyszínre értek már nem volt ott.

Az utolsó bejelentés 22:34-kor érkezett, mondják a csendőrök, és arról számolt be, hogy anyamedve a bocsaival egy tusnádfürdői lakótömb körül ólálkodik. A tusnádfürdői hegyi csendőrök távolították el a vadállatokat.

A Hargita megyei csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálata szintjén 84 olyan hívást regisztráltak, amikor medve jelenlétét jelentették be a lakosok, a legtöbb hívást, 54-et, júniusban regisztrálták.

A legtöbb bejelentés Tusnádfürdőről és Vaslábról érkezett, de voltak bejelentések Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Marosfőről, Csíkpálfalváról, Gyergyóújfaluból, Csíkszentmártonból, Székelylengyelfaváról, Zeteváraljáról és Oroszhegyről is.

A csendőrség emlékezteti a lakosokat, hogy amikor medvét észlelnek lakott területen, hívják a 112-es számot, ne próbáljanak meg közbeavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, ne menjenek közel a vadállatokhoz fényképkészítés céljával. Minden esetben értesítettük az illetékes hatóságokat, akikkel együttműködünk és nem került sor egyéb eseményekre, közli a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy