Medvetámadás áldozatát szállították a kórházba

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Bélbor község határában az erdő közelében medve támadott egy erdészre.Az áldozatot nyaki sérülésekkel kórházba szállították.

A Hargita Megyei erdészeti Hivatal szóvivője,Szabó István elmondta az AGERPRES hírügynökségnek,hogy a Borszéki Erdészet négy alkalmazottja egy Bélbor község melletti erdőkitermelésnél fákat bélyegeztek.

Hirtelen egy agresszív medve jelent meg, a 47 éves erdészt megsebesítette a nyaka tájékán majd elmenekült.Az eset olyan hirtelen történt, az erdészet dolgozói nem is tudják honnan került elő az állat.

A szakemberek még nem találják a magyarázatot a medve agresszív viselkedésére.Valószínűnek tartják,hogy a munkálatok közelében lehetett a fekhelye és megzavarták.

Ez az első medvetámadás 2016-ban.Tavaly a Hargitai Környezetvédelmi Hivatal adatai szerint a megyében 177 vadkárt jegyeztek,ebből 101-et medvék okoztak.2015-ben öt személy került kórházba medvetámadás következtében,több mint 2014-ben.

Forrás:AGERPRES

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy