Szeretlek Hazám, de ez már nem mehet így tovább! Ébredj rá a valóságra Csíkszereda!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszeredai fiatal üzent kétségbeesetten a város mindazon lakóinak, akik megelégelték a magyar nemzetiségű lakókkal való összetűzéseket. Az utolsó csepp a pohárban a székely zászló törvénytelen felállítása volt Csíkszereda főterén.

Szeretlek Hazám, de ez így nem mehet tovább! Csíkszereda ébredj rá a valóságra! Lám mindannyiunkat beolt a politikai osztály, az amit vasárnapról vasárnapra hallunk a katolikus templomban, ahol mikor utoljára ott voltam elénekelték a székely himnuszt a mise végén!? Mi köze Istennek a székely himnuszhoz? Semmi! Szisztematikusan butítanak minket, a fiatalok elhagyják a várost, míg az idősek, mint a Tőke Ervin képén látható támogatók is, egy újabb barmot szavaznak meg a város élére! Talán megérdemeljük a sorsunkat! Arra gondolok, hogy Csíkszereda már sosem lesz a régi virágos, harmonikus város! Hagyjuk a gyűlölködést és ostobaságot és minden felhúzott székely zászló mellé tegyünk egy román zászlót is, próbáljunk egy jobb közösséget teremteni, választott vezetőink pedig végezzék azt a munkát, amire megválasztattak! Munkahelyekre van szükségünk, tisztességes életkörülményekre, minőségi iskolákra és kórházakra, kátyúmentes utakra, amelyeken ha közlekedünk nem bánja meg a zsebünk. Csak a főutcák vannak leaszfaltozva, a tömbházak közti utakon tönkremegy a kocsid, nincsenek megfelelő járdák, hiányoznak a szemétkosarak a központban és még folytathatnám! Hagyjuk magunkat butítani a választások küszöbén egy fiatalembertől, aki szerint harmóniában élni egyenlő a székely zászlóval! Nagyon téves! Csíkiak ébredjetek! Nem a zászlók a mi problémánk! A fiatalok elhagyják a várost és többé nem térnek vissza! 15 éven belül egy nyugdíjas várost találunk, egy élettelen, elöregedett várost!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy