Megtörtént az első lépés a Vigadó épületének rehabilitációja felé

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Megtörtént az első lépés a Vigadó épületének rehabilitációja, a városi strand újjáépítése és a Piac utcai kazánház kortárs művészeti központtá alakítása terén: a helyi tanács ma jóváhagyta a három projekt megvalósíthatósági tanulmányát, megnyitva az utat a műszaki tervezés előtt. A Barancs utcai lakóövezet kialakítását előkészítő rendezési tervet is jóváhagyták.

A csíkszeredai Városi Tanács a hónap utolsó napján tartotta májusi rendes ülését. A számos napirendi pont közül három megvalósíthatósági tanulmányt emeltek ki: az egyik a Vigadó, a másik a volt IPIC strand, a harmadik pedig a Piac utcai kazánházról szólt.

Ami a Vigadót illeti, a Petőfi Sándor utcai impozáns, de mára leromlott állapotú műemléképület átfogó rehabilitációja a tanulmány szerint 25,81 millió lejes beruházást jelent. Erre a célra idén november 8-ig 22,35 millió lejes támogatásra lehet pályázni az Európai Unió Központi Regionális Programjából.

Ez az uniós program a Piac utcai kazánház átalakítására is biztosít támogatást: a 20,01 millió lejre becsült projektre 17,47 millió lejre pályáznak.

A Csobbanó Strand megvalósíthatósági tanulmányát is jóváhagyták.

Az ülés keretében jóváhagytak egy vállalkozói kezdeményezésből indított övezeti rendezési tervet is (PUZ), amely a somlyói övezetben található Barancs utca 6500 négyzetméteres területét rendezi. Beltelkesítés után lakóházak, társasházak épülhetnek ide.

információ és fotó: Csíkszereda Városháza sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy