(Miercurea-Ciuc) S-a făcut primul pas în reabilitarea clădirii Reduta/Vigadó

0

Articol disponibil în: Magyar Română

S-a făcut primul pas în reabilitarea clădirii Reduta/Vigadó, reconstrucția ștrandului municipal și transformarea centralei termice de pe strada Pieței într-un centru de artă contemporană: consiliul local a aprobat astăzi studiul de fezabilitate pentru cele trei proiecte, deschizând astfel calea pentru proiectarea tehnică. A fost aprobat și un plan de urbanism zonal care pregătește crearea unei zone rezidențiale pe strada Barancs.

Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc s-a reunit în ședința ordinară din luna mai, în ultima zi a lunii. Dintre numeroasele puncte de pe ordinea de zi s-au evidențiat trei studii de fezabilitate: unul privind Reduta/Vigadó, altul privind fostul ștrand IPIC, iar al treilea privind centrala termică de pe strada Pieței.

În legătură cu Reduta/Vigadó, reabilitarea cuprinzătoare a clădirii monumentale impunătoare, dar acum deteriorată, de pe strada Petőfi Sándor, conform studiului, reprezintă o investiție de 25,81 milioane lei. Pentru acest scop, putem aplica pentru un sprijin de 22,35 milioane lei din Programul Regional Centru al Uniunii Europene, până pe 8 noiembrie anul acesta.

Programul menționat al Uniunii Europene asigură, de asemenea, finanțare pentru transformarea centralei termice de pe strada Pieței: pentru realizarea proiectului estimat la 20,01 milioane lei, vom aplica pentru 17,47 milioane lei.

DALI-ul Ștrandului Csobbanó a fost de asemenea aprobat.

În cadrul ședinței a fost aprobat și un plan de urbanism zonal (PUZ) inițiat dintr-o inițiativă antreprenorială, care organizează o suprafață de 6500 de metri pătrați de pe strada Barancs din zona Șumuleu. După introducerea în intravilan, se vor putea construi case de locuit sau semicolective pe această suprafață.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy