Házkutatások Maroshévízen, Borszéken és Gyergyótölgyesen hamisított termékek csempészésével és értékesítésével gyanúsított személyeknél

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A JUPITER akció keretében, a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék Ügyészségének és a Román Rendőrség Főfelügyelőségének koordinálásával, 2024. május 31-én a Gazdasági Bűnözés Elleni Nyomozószolgálat rendőrei a Maroshévízi Kerületi Bíróság Ügyészsége ügyészeinek felügyelete mellett, egy büntetőügyi nyomozás folytatásaként, amely az azonos vagy hasonló termékekre bejegyzett védjeggyel azonos vagy hasonló védjeggyel ellátott termék csempészése, forgalomba hozatala, valamint az adótörvénykönyv szerinti bűncselekmények elkövetése kapcsán van folyamatban, négy házkutatási parancsot hajtottak végre Maroshévíz, Borszék és Gyergyótölgyes településeken élő személyek otthonában.

Tény, hogy 2024 folyamán egy személy állítólag olyan tisztítószereket (mosószer) birtokolt és értékesített, amelyekről megalapozott a gyanú, hogy hamisítványok, két másik személy pedig állítólag zárjegy nélküli cigarettát és alkoholt birtokolt és értékesített, amelyek állítólag csempésztevékenységből származnak.

A házkutatások eredményeként a rendőrség további vizsgálat céljából mintegy 70 liter hamisítottnak vélt mosószert, 113 liter színtelen, sajátos alkoholszagú folyadékot, egy kézműves alkohollepárló üzemet, 36 200 lejt és 100 eurót, valamint számos dokumentumot talált és foglalt le.

Egy személy ellen elfogatóparancsot is kiadtak.

Az akcióban részt vettek a törvényszéki szolgálat rendőrei, a maroshévízi rendőrség közrendvédelmi rendőrei, valamint a különleges akciószolgálat harcosai.

A szakértői támogatást a Hargita Megyei Információelemző Iroda biztosította.

A nyomozás folytatódik az ügy minden lényeges szempontjának megállapítása érdekében.

A büntetőeljárás során a vizsgált személyek a büntetőeljárási törvénykönyv által biztosított eljárási jogokat és garanciákat, valamint az ártatlanság vélelmét élvezik.

  • információ és fotók Hargita Megyei rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy