Mentálhigiénés-erősítő program a csíkszeredai iskolákban, a gyermekek nevelésének létfontosságú kezdeményezése

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Már második éve javában zajlik a mentálhigiénés program a csíkszeredai iskolákban, a polgármesteri hivatal gondos irányításával. A kurzusok 2023 októberében indultak, és 104 tanárt és oktatót vonzottak a közösségből.

Sógor Enikő alpolgármester kiemelte a lelki jólét elengedhetetlen szerepét a gyermekek minőségi oktatásának biztosításában. „A lelki egészség és a belső harmónia alapvető feltétele a pedagógusok teljesítményének”- mondta, kiemelve a program sikerességét és az ezirányú erőfeszítések folytatásának szükségességét.

Bartha Dalma iskolai tanácsadó és a program szakmai koordinátora irányításával 99 pedagógus és 5 nevelő vett részt a helyreállítás és az önfejlesztés kérdéskörével foglalkozó tanfolyamokon. A tréningek román és magyar nyelven is zajlottak, tükrözve a helyi közösség sokszínűségét és elősegítve az akadálymentesítést minden résztvevő számára.

Csíkszereda Városháza sajtóközleménye szerint a program első évében 126 pedagógus jelentkezett be, a mostani kiadásban pedig 104 fő volt a résztvevők száma, némileg csökkent a bevont pedagógusok száma. Az alpolgármester ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a mentálhigiénés szempontoknak a helyi oktatási kultúrába való integrálása terén még sok a tennivaló.

A program idei újdonságai között szerepel a II. és V. osztályos tanulók bevonása két pszichodráma csoportba. Ezek a tanfolyamok nemcsak lehetőséget adnak a gyerekeknek arra, hogy felfedezzék és megtapasztalják az élet kihívásait, hanem eszközöket is kínálnak azok hatékony kezelésére. A tevékenységkoordinátorok pozitív visszajelzései rávilágítottak a tanulók hozzáállásának és önbizalmának javulására.

A program nemcsak a helyi közösségben, hanem más városokban is felkeltette az érdeklődést, felkeltette a tanárok és a cégek figyelmét. Ez a kezdeményezés jelentős lépést jelent az oktatási környezetben a mentális egészség előmozdításában, és bizonyítja a gyermekek fejlesztése és az oktatási folyamat minden résztvevője számára kellemes és hasznos élménnyé alakítása iránti elkötelezettséget.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy