Programul de protecție și consolidare a sănătății mintale în școlile din Miercurea-Ciuc, o inițiativă vitală pentru educația copiilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Programul de protecție și consolidare a sănătății mintale din școlile municipiului Miercurea-Ciuc este în plină desfășurare pentru al doilea an consecutiv, sub îndrumarea atentă a primăriei. Cursurile au debutat în octombrie 2023 și au atras un număr de 104 profesori și educatori din comunitate.

Viceprimarul Sógor Enikő a subliniat rolul esențial al stării de bine mentală în asigurarea unei educații de calitate pentru copii. „Sănătatea mintală și armonia interioară sunt condiții fundamentale pentru performanța educatorilor”, a declarat acesta, evidențiind succesul continuu al programului și necesitatea de a continua eforturile în această direcție.

Sub îndrumarea lui Bartha Dalma, consilier școlar și coordonator profesional al programului, 99 de profesori și 5 educatori s-au implicat în cursurile concepute pentru a aborda aspecte de restaurare și autodezvoltare. Sesiunile de training au fost desfășurate atât în limba română, cât și în maghiară, reflectând diversitatea comunității locale și promovând accesibilitatea pentru toți participanții.

Potrivit comunicatului de presă emis de Primăria Miercurea-Ciuc, în primul an al programului au fost înscriși 126 de profesori, iar în ediția curentă numărul participanților a fost de 104, cu o ușoară scădere a numărului de educatori implicați. Cu toate acestea, viceprimarul a subliniat că există încă mult de făcut în integrarea preocupării pentru sănătatea mintală în cultura educațională locală.

Una dintre noutățile aduse de program în acest an este implicarea elevilor din clasele a II-a și a V-a în două grupuri de psihodramă. Aceste cursuri oferă copiilor nu doar oportunitatea de a explora și experimenta provocările vieții, dar și instrumentele necesare pentru a le face față în mod eficient. Feedback-ul pozitiv venit din partea coordonatorilor de activități a evidențiat îmbunătățirea atitudinii și a încrederii elevilor în sine.

Programul a stârnit interesul nu doar în comunitatea locală, ci şi în alte oraşe, atrăgând atenţia profesorilor şi a companiilor. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în promovarea sănătății mentale în mediul educațional și demonstrează angajamentul pentru dezvoltarea copiilor și transformarea procesului educațional într-o experiență plăcută și benefică pentru toți cei implicați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy