Több mint 170 kg dohánylevelet kobozott el a Hargita megyei rendőrség. Egy személyt őrizetbe vettek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Egy személyt őrizetbe vettek, és több mint 170 kg száraz leveles dohányt és körülbelül 8 kg aprított dohányt foglaltak le a Hargita megyei rendőrök egy gazdasági bűncselekmény ügyében

Folyó év február 21-én a Hargita Megyei Gazdasági Bűnüldözési Nyomozó Szolgálat szakemberei a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőreivel közösen a Székelyudvarhelyi Törvényszék ügyészének koordinálásával három házkutatást hajtottak végre egy kilogramm dohányt meghaladó zúzott dohány birtoklásával és eladásra kínálásával gyanúsított személynél, a 227/2015-ös törvény értelmében.

A rendőrök egy 43 éves siménfalvi férfinél tartott házkutatást követően 170,40 kilogramm dohánylevelet (száraz) és 7,55 kilogramm dohányt (aprítva), valamint egy elektromos motorral ellátott aprítóeszközt találtak és foglaltak le, körülbelül 26 354 lej értékben, valamint egyéb tárgyi bizonyítékokat.

A férfival szemben 24 órás letartóztatást rendeltek el, a rendőrök őrizetbe vették.

Az ügyben a rendőrség folytatja a nyomozást bűnügyi eljárás keretében, jelölés é jövedéki adóköteles termékek birtoklása miatt, ezt követően az ügyet az illetékes bíróság elé tárják.

Speciális támogatást a Román Rendőrség Különleges Műveleti Igazgatósága biztosított. Az akcióban a Különleges Akciószolgálat harcosai is részt vettek.

A vizsgált személyt a büntetőeljárás teljes időtartama alatt a Btk. által biztosított eljárási jogok és garanciák, valamint az ártatlanság vélelme illetik meg.

  • információ és fotó: Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy