„Minden engedély egy helyen”, egyedülálló feladatot vállalt Hargita Megye Tanácsa

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Hargita Megye Tanácsa egyedülálló és szinte lehetetlen feladatot vállal Romániában

Hargita Megye Tanácsa törekvései között szerepel a bürokráciamentesítés és a polgárok számára a szolgáltatásokhoz való hozzáférés megkönnyítése egy kattintással. E tekintetben az intézmény mindent megtesz annak érdekében, hogy Hargita Megye Tanácsa főépítészi osztályának struktúráján belül működjön az Egységes Megállapodás Bizottság, amely a kérelmezők által benyújtott online kérelmek révén tervezési tanúsítványok, vélemények, megállapodások és építési engedélyek megszerzésére szolgál.

Jelenleg Hargita Megye Tanácsa azon dolgozik, hogy kialakítsa a munkafolyamatot és azt, hogy a bizottságban részt vevő intézmények hogyan fognak együttműködni, hogy a dokumentumok gyors és egyszerű körfolyamatot tegyenek lehetővé.

A Hargita Megyei Tanács Főépítészi Osztályának szakemberei mellett a bizottságban helyet kapnak majd a közműveket kezelő vagy szolgáltató valamennyi vállalat delegált képviselői, a tűzmegelőzés és tűzoltás, a polgári védelem és a közegészségügy területén működő decentralizált szolgálatok meghatalmazott képviselői, valamint más, vonatkozó véleményeket és megállapodásokat kiadó intézmények is.

Hargita Megye Tanácsának Főépítészi Hivatala feladata lesz az online beérkezett kérelem átvétele és a dokumentáció ellenőrzése, valamint a többi állami intézménnyel kötendő megállapodás alapján a kérelmező nevében a dokumentumok körforgásának végigjárása a szükséges igazolások, vélemények, engedélyek megszerzéséig.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta, hogy ez a gyakorlatban jelentősen csökkenti a bürokratikus eljárást. Mint hozzátette, az engedélyek kiadására szolgáló egyablakos ügyintézés ötlete Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke javaslatára született.

Az egyablakos ügyintézés küldetése a bürokrácia csökkentése mellett az, hogy a közigazgatás különböző szolgálatai között működőképes együttműködést alakítson ki a polgárok érdekében.

  • információ és fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy