Miért maradnak le a Hargita megyeiek a munkanélküli segélyről?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

75 Hargita megyei személy nem részesült munkanélküli segélyben, mert nem vettek részt a Hargita Megyei Munkaerő-elosztó Ügynökség (HMMÜ) által szervezett tanfolyamokon illetve nem fogadták el a felkínált munkahelyeket.

Jano Edit az intézmény szolgálati vezetője elmondta, hogy 34 személytől vonták meg a munkanélküli segélyt, mert visszautasították a képzéseken való részvételt, és további 41-től mert nem fogadták el a felkínált munkahelyet. Nagy részük túl idősnek véli magát ahhoz, hogy újraképezze magát és egy új szakmában dolgozzon. Másik részük pedig inkább mezőgazdasági munkákból tengeti napjait, a többiek semmilyen magyarázatot nem adnak döntésükre.

A képzést visszautasítók száma sokkal kisebb az előző évekhez viszonyítva, mert az emberek megértették, hogy a képzések által könnyebben munkahelyhez juthatnak. 2010-ben 300 személytől vonták meg a munkanélküli segélyt.

Március hónapban a HMMÜ a következő tanfolyamokat szervezi az alábbi helyszíneken: angol nyelv, pincér és előadó-Csíkszeredában, panzióvezető-Székelyudvarhelyen, titkárnő és gépíró-Gyergyóban, pincér-Maroshévízen.150 munkanélkülit várnak ezekre a képzésekre.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy