Miért ragaszkodik a Hargita megyei RMDSZ ahhoz, hogy kompetens emberek helyett ugyanazokat a szakmailag kompromittált embereket népszerűsítse?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Miért ragaszkodik a Hargita megyei RMDSZ ahhoz, hogy kompetens emberek helyett ugyanazokat a szakmailag kompromittált embereket népszerűsítse?
Augusztus 15-én, egy munkaszüneti napon, a Hargita Megyei Tanfelügyelőségen gyűlést tartottak, ahol „elhatározták”, hogy olvasóink régebbi ismerősét, Porsche Évát intézményirányítási felügyelőnek nevezik ki.

Porsche asszony sajnos nem a székelyudvarhelyi „Palló Imre” Művészeti Líceum igazgatójaként elért rendkívüli eredményekkel tűnt ki, hanem azzal, hogy 2018-ban a diákokkal megrajzolta a gimnázium udvarán Nagy Magyarország térképét, Trianon Napja alkalmából. Ismerünk olyan román politikust is, aki egy román elnök látogatása során a Bukovina nevet birkákkal írta ki.

Amint nyilvánosságra kerültek azok a képek, az igazgatónő letagadta tettét, de nem azzal, hogy bocsánatot kért a diákoktól és a szülőktől, amiért politikai célokra használták fel a gyerekeket, hanem úgy, hogy minden részletet törölt a Facebook-oldalról.

Ami elképesztő, a sietség mellett, amellyel ezt a kinevezést megtették, az az, hogy erre a pozícióra csak egy jelölt jött szóba! Tényleg nem volt az egész Hargita megyében egy szakember (román, roma vagy magyar, tényleg mindegy), aki ezt a fontos pozíciót betöltené a felügyelőségen?

Hogy pontosan mi vezetett egy kérdéseket felvető szakmai múlttal rendelkező karakter kinevezéséhez román és magyar adófizetők által fizetett pozícióba, nem tudjuk. Arról ne is beszéljünk, hogy a rossz szájak azt mondják, hogy az igazgatónő nem tudott helyesen megírni egy gimnáziumi fogalmazást románul.

Szokás szerint egy válasz van: a romániai politikusok, románok és magyarok alkalmatlansága a közösségi javak és a személyes érdekek megkülönböztetésére. Nem tudjuk pontosan, hogy Porsche asszony kinevezésével milyen kötvényeket fizettek ki (és ez nem is a mi dolgunk), de biztosan állíthatjuk, hogy ha mi ezt ilyen gyorsan megtudtuk, akkor bizonyára sok Hargita megyei sem ért egyet a baráti szempontok alapján odaítélt zsíros állásokkal.

Olvassák még:

”Așa a luat naștere harta Ungariei Mari”, li se explică elevilor maghiari într-o școală din Harghita

Folosirea elevilor într-o activitate cu aspect politic, separatist în Harghita

Raspuns năucitor de la Inspectoratul Școlar legat de subiectul Liceul de Artă ,,Pallo Imre”

Az Oktatási Minisztérium megrendítő jelentése a székelyudvarhelyi „Dr. Palló Imre” Művészeti Szakközépiskoláról

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy