De ce se încăpățânează UDMR Harghita să promoveze aceleași persoane compromise profesional în locul unor oameni competenți?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

De ce se încăpățânează UDMR Harghita să promoveze aceleași persoane compromise profesional în locul unor oameni competenți?

În data de 15 august, într-o zi liberă, la Inspectoratul Școlar Județean Harghita s-a derulat o ședință unde „s-a hotărât” numirea în funcția de inspector pentru management instituțional a doamnei Eva Porsche, o mai veche cunoștință a cititorilor noștri.
Din păcate, dna Porsche nu s-a remarcat prin rezultatele extraordinare obținute în calitate de director al Liceului „Palo Imre” din Odorheiu Secuiesc, ci prin faptul că în 2018 a desenat cu elevi, în curtea liceului, harta Ungariei Mari, de Ziua Trianonului. Mai știm noi un politician român care a scris cu oi numele Bucovina, la vizita unui președinte al României în zona lui.
Imediat ce au fost făcute publice fotografiile respective, doamna directoare s-a dezis de gestul făcut, însă nu prin scuze adresate elevilor și părinților pentru că s-a folosit de copii în scop politic, ci prin faptul că a șters toate detaliile de pe pagina de Facebook.
Ce este uluitor, pe lângă graba cu care s-a realizat această numire, este și că pentru această funcție nu a fost în cărți decât un singur candidat! Chiar nu se găsea în tot județul Harghita un profesionist (român, rom sau maghiar, chiar nu contează) care să ocupe o funcție importantă în inspectorat? Ce anume a dus la numirea unui personaj cu un parcurs profesional care ridică întrebări într-o funcție plătită de contribuabilii români și maghiari, nu știm. Să nu mai pomenim și faptul că gurile rele zic că doamna directoare nu ar putea să scrie corect gramatical o compunere de gimnaziu în limba română.
Ca de obicei, răspunsul este unul singur: incompetența politicienilor din România, români și maghiari de a discerne între binele comunității și interesele personale. Nu cunoaștem cu exactitate ce polițe au fost plătite prin numirea doamnei Porsche în funcție (și nici nu e treaba noastră), însă putem spune cu certitudine că, dacă noi am aflat atât de repede de acest lucru, cu siguranță foarte mulți harghiteni nu sunt de acord cu sinecuri acordate pe criterii de prietenie.

Puteți citi și:

”Așa a luat naștere harta Ungariei Mari”, li se explică elevilor maghiari într-o școală din Harghita

Folosirea elevilor într-o activitate cu aspect politic, separatist în Harghita

 

Raspuns năucitor de la Inspectoratul Școlar legat de subiectul Liceul de Artă ,,Pallo Imre”

Raport cutremurător al Ministerului Educației despre Liceul de Arte ,,Dr. Pallo Imre” din Odorheiu Secuiesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy