Mínusz 22 fokot mértek Csíkszeredában, Erdély legalacsonyabb hőmérsékletét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A csíkszeredai megfigyelőállomáson az évszak eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét mérték szerda reggel, mínusz 22 Celsius fokot.

A nagyszebeni meteorológiai központ szolgálatos meteorológusa, Mihaela Stancescu Agerpres-nek adott nyilatkozata szerint egy derűs égboltú, fagyos éjszakát követően mérték ezt a hőmérsékletet.

Más Hargita megyei településeken is nagyon hideg volt: Gyergyóalfaluban mínusz 19, Székelyudvarhelyen mínusz 17, Maroshévízen mínusz 16 fokot mutattak a hőmérők.

Legmagasabb hőmérsékleti értéket a Bucsin-tetőn mértek, mínusz 15 Celsius fokot, ugyanis a hideg légtömeg a medencében gyűlik össze, hőmérséklet csere jön létre.

A Csíkszeredában mért mínusz 22 fok nem alacsonyabb az 1983-ban Gyergyóalfaluban mért mínusz 26 foknál. Ugyanebben az évben ugyanezen a dátumon mínusz 23 Celsius fokot mértek a hőmérők Csíkszeredában.

A decemberi hónap csíkszeredai hidegrekordját az 1998-as év tartja, amikor mínusz 33 fokot is mértek az esztendő utolsó hónapjában.

A szakemberek szerint a következő 24-36 órában havazásra lehet számítani, főleg a hegyvidéki térségekben. Ezt követően ismét alacsony hőmérsékleti értékek várhatók, a péntekről szombatra, majd a szombatról vasárnapra virradó éjszaka is mínusz 20 Celsius-fokig hűlhet a levegő Erdély keleti medencéiben.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy