Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei katonai tűzoltók küldetései 2021 március 22-25 között

Az utóbbi négy nap leforgása alatt a Hargita megyei katonai tűzoltók 56 sürgősségi esetet kezeltek, ezek nagy része SMURD eset volt (53 esetben nyújtottak elsősegélyt 5 gyermeknek és 49 felnőttnek).

Ezen kívül két tűzeset megoldásában is részt vettek, illetve egy személy kiszabadításában.

Tegnap, március 25-én, 11:00 óra körül, a 112-es egységes segélyhívó számon kértek segítséget egy lakásába szorult idős személy számára, a székelyudvarhelyi Tamási Áron utcában. A székelyudvarhelyi katonai tűzoltók szálltak ki a helyszínre egy műszaki mentőautóval és egy SMURD mentőautóval. Miután a bejárati ajtót felszabadították a mentőegységek egy 86 éves nőnemű személyt találtak a hálószobában leesve a földre; miután a SMURD mentősök elsősegélyben részesítették, a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították.

Szerda délután 16:00 óra körül a maroshévízi tűzoltó alegység személyzete a Stejarului utcában lépett közbe egy kéménytűz eloltásában. A gyors beavatkozásnak köszönhetően nem keletkeztek anyagi károk.

Ugyancsak szerdán, a balánbányai munkapont katonai tűzoltói együttműködésben a csíkkarcfalvi önkéntes tűzoltókkal egy csíkjenőfalvi ház fürdőszobájában keletkezett tüzet oltották el. A tüzet valószínűleg az előírások be nem tartásával végzett hegesztéskor keletkező szikra okozta. A tűzoltók gyors beavatkozása eredményeként egy óra leforgása alatt eloltották a tüzet, és sikerült 200.000 lej értékben anyagi javakat megmenteni. A keletkezett kár 3.000 lejre tehető.

Ugyancsak tegnap este, 21:24 körül Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt a Gyergyóvárhegyhez tartozó Dudád falu lakóinak.

A Hargita megyei katonai tűzoltók továbbra is készenlétben állnak a bajbajutott polgárok segélyhívására operatívan beavatkozni.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.